Počinje Druga liga: Ljubićev prvi ispit pred domaćom publikom

0
654
A.Atić foto

Prelazni rok, pripreme, kontrolne utakmice, dokazivanja, od subote će ligaškim utakmicama biti potisnuti u drugi plan. Sve što se radilo u pauzi između dvije sezone, na prvom ispitu biće u subotu.

Nakon tačno dva mjeseca pauze lopta će se za vikend zakotrljati drugoligaškim terenima. U, reklo bi se nikad jačoj i poprilično zanimljivoj, u odnosu na prošlu sezonu, Drugoj ligi, najviše nas zanima prnjavorski Ljubić. Ekipu će sa klupe predvoditi mladi, ali već dokazani i ambiciozni trener Nikola Zeljković. U igračkom kadru bilo je promjena, odlazaka, dolazaka. Stiče se utisak da je ekipa jača u odnosu na prošlu sezonu. Poletna, mlada, agresivna, u nekim od pripremnih utakmica rame uz rame sa prvoligašima. Ipak, pripreme su jedno, a ligaške utakmice nešto sasvim drugo.

Prvo kolo biće i prvi pravi ispit, ali i pokazatelj koliko ova ekipa može. Odmah na startu neugodan protivnik, i to baš onaj sa kojim je otvorena prošla sezona, ekipa Dubrava. Ljubić i Dubrave odigrali su tada miroljubivo 0:0. Par mjeseci kasnije kada su se izmijenila godišnja doba i domaćinstva, slavile su Dubrave 4:0.

U subotu, nova sezona, nova utakmica, a po igračkom kadru ekipa, za očekivati je dobru fudbalsku predstavu. Redove gostiju u prelaznom roku napustila su dva bitna šrafa iz prošle sezone. Odlazak Jankovića i Reljića ekipa nadomak Gradiške pokušala je nadomjestiti sa 5 novih fudbalera, koji su ovog ljeta stigli, a od kojih u prvi plan iskače ime Aleksandra Majdanca, koji je nastupao i za zenički Čelik. Kostur ekipe ostao je isti, a ako nekog mora izdvojiti, onda su to svakako pouzdani čuvar mreže Vasić, koji će subotnji susret propustiti zbog kartona, brzonogi Gavrić i uvijek neugodni Berić. Ljubić je redove ojačao u svim linijama, a izbor je pao na mlađe fudbalere, koji tek trebaju da zabljesnu i skrenu pažnju na sebe. Okosnicu ekipe čine starosjedioci Segić, braća Žižak, Subić, koji će uz novajlije u ekipi pokušati napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu, i Ljubićeva jedra pogurati ka gornjem domu tabele.

Prvo kolo ne nosi imperativ pobjede, ali pobjedom otvoriti sezonu scenarij je kojeg svaka ekipa priželjkuje. Ako ćemo o favoritima lige, onda je to Jedinstvo iz Žeravice, ako ćemo o favoritu utakmice Ljubić – Dubrave, uloga blagog favorita je na strani domaće ekipe.

Sezona duga 30 prvenstvenih koraka, u kojoj će samo jedna ekipa i to ona prvoplasirana u viši rang takmičenja, dok će u niži rang dvije, tri, a možda i više ekipa u zavisnosti od stanja na tabelama u Premijer i Prvoj ligi, počinje u subotu. Stadion “Siniša Peulić” biće poprište susreta Ljubić – Dubrave, koji se igra od 18.00 časova.

(Prnjavor.info/Z.Ančić)

PODIJELI