Nenad Nešić ostao na funkciji

0
456
Bez fotelja su ostala dva izvršna direktora u Putevima Srpske. Nadzorni odbor tog preduzeća donio je danas odluku da se dužnosti razriješe Živodar Bosančić, izvršni direktor za pravne poslove, na čije je mjesto imenovan Velimir Vezmar, i Ljiljana Despotović, izvršni direktor za finansijske poslove, čiju je fotelju dobio Željko Ćulum.

Bosančić je, kako saznaje ATV, kadar Socijalističke partije, a smijenjen je zbog propusta u radu. Despotovićeva je član DNS-a, a funkciju je, potvrđeno je ATV-u, napustila iz ličnih razloga.

“Izvršni direktor za finansijske poslove je podnijela ostavku na lični zahtjev, pa smo je razriješili i imenovali Željka Ćuluma. Izvršni direktor za pravne poslove razrješen je zbog propusta u sprovođenju javnih nabavki vezano za sporazume i propusta u radu uprave, rekao je Stojan Lazarević, predsjednik Nadzrnog odbora JP “Putevi Republike Srpske”.

Direktor Puteva Nenad Nešić, kadar DNS-a, za kojeg se već neko vrijeme spekuliše da bi mogao ostati bez funkcije, ostaje na poziciji. Barem za sada. Ukoliko prihvati mandat u PD PS BiH, zbog sukoba interesa neće moći da obavlja funkciju direktora. Nešić za ATV kaže da mandat zvanično još nije prihvatio, i da čeka konstitutivnu sjednicu parlamenta.

“Ja imam pravo da prihvatim mandat na konstitutivnoj sjednici parlamenta. Dok se to ne desi, do tada se neću izjašnjavati da li ću prihvatiti mandat,” rekao je Nešić.

Današnje smjene su nastavak razriješenja direktora i rukovodilaca u javnim preduzećima i ustanovama u Srpskoj. Razrješen je takođe direktor Nove Banke, DNS-ov Milan Radović. Iz ŠG “Vrbanja” Kotor Varoš, smijenjena je DNS-ova Daliborka Kerezović Damjanović. Fotelju su izgubili i Đorđe Popović, direktor RITE Ugljevik, kao i Saša Panić, direktor Poslovne zone Banjaluka. Najviše odjeka, ipak, imalo je razrješenje DNS-ovog Daneta Maleševića, sa mjesta ministra prosvjete. Lider SNSD-a Milorad Dodik, rekao je ranije da će bez fotelja ostati svi oni koji nisu poslovali pozitivno, bez obzira kojoj partiji pripadaju i svi oni koji su radili na štetu koalicije,  koristeći njene resurse.

atv

PODIJELI