Nevrijeme u Srpcu – POPLAVLJENE ULICE I REGIONALNI PUT ZA PRNJAVOR

0
2829

Šire gradsko jezgro Srpca i prigradsko naselje Mali Sitneši oko podneva zahvatila je obilna kiša praćena grmljavinom, koja je preplavila je više ulica u Srpcu i četiri kilomentra regionalnog puta Srbac-Prnjavor, zbog čega je na ovoj saobraćajnici u 12.30 časova obustavljen saobraćaj.
Dugotrajan pljusak praćen jakom grmljavinom neprekidno je trajao oko 90 minuta. 

Prema podacima Policijske stanice Srbac, najteža situacija je na potezu od raskršća ulica Mome Vidovića i Omladinske, gdje je regionalni put poplavljen i zatvoren za saobraćaj u dužini oko pet kilometara. 

Složena situacija je u naselju Mali Sitneši, gdje je voda ušla u podrumske prostorije, pa je veliki broj građana uputio zahtjev Vatrogasnoj jedinici Srbac za pomoć u ispumpavanju vode iz kuća i pomoćnih objekata. 

“Već smo intervenisali u ispumpavanju vode iz porodičnih kuća Enesa Jazovića i Radovana Nedića, a na spisku imamo još šest domaćinstava za hitnu intervenciju”, rekao je Srni dežurni vatrogasac Teritorijalne vatrogasne jedinice Srbac Radovan Latinčić. 

Vlasnik firme “Atom kompani” iz Malih Sitneša Momo Aničić kaže da mu je voda ušla u dio proizvodne hale za proizvodnju metalnih stolica i dvorište porodične kuće, a borbu da voda ne uđe u pogon “Dević tekstila” vode radnici prve smjene. 

Nevrijeme se stišalo tek oko 14 časova, a Opštinski štab Civilne zaštite Srbac sada treba da utvrdi štetu od nevremena.  /srna/

PODIJELI