VIDEO/FOTO: Jako nevrijeme u Banjaluci (Atv BL)

0
3566

Nešto poslije 12 časova nad Banjalukom se nadvio crni oblak. Za samo par minuta izgledalo je kao da je u gradu na Vrbasu sumrak. 

Nedugo nakon toga počeli su strašan pljusak  i jak vjetar.  Ulice Banjaluke su prekrivene vodom, a na pojedinim ugostiteljskim objektima načinjena je i materijalna šteta. Zbog  nevremena otežan je saobraćaj u gradu, a vozači su zaustavili autobomile  ,jer je vožnja bila nemoguća.

U pojedinim dijelovima grada došlo je do pada napona i kratkotrajnog nestanka električne energije.

Pogledajte kako je nakon nevremena izgledala jedna od banjalučkih ulica.

TRANZIT

Pogledajte kako je izgledalo banjalučko naselje Nova Varoš! Fotografija je objavljena na Fejsbuku.

NOVA VAROS POPLAVA

Poplavljena naselja obišao je gradonačelnik Slobodan Gavranović, koji je, oko podneva, po dobijenoj informaciji iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, naredio da vatrogasna brigada bude u pripravnosti, jer je stiglo upozorenje da bi u Banjoj Luci moglo biti obilnijih padavina tokom dana. Prema njegovim riječima, sve jedinice vatrogasne birgade i raspoloživa tehnika su na terenu kako bi se građanima pomoglo da što prije ispumpaju vodu iz svojih objekata.

gradonacelnik poplave
Gavranović je istakao da je za samo pola sata u Banjoj Luci palo 47 litara vode po kvadratnom metru.
„Ovo je ogromna količina padavina i kanalizacija to ne može izdržati, tako da se voda izlijeva na saobraćajnice. Takođe, veliki problem nam predstavljaju bujične vode i potoci koji se aktiviraju usljed obilnih kiša“, naveo je Gavranović.

gradonacelnik poplave 1

Gradonačelnik Slobodan Gavranović je sazvao sjednicu gradskog štaba za vanredne situacije, koja je održana u Gradskoj upravi, a zbog toga što su meteorolozi najavili mogućnost obilnih padavina i u večernjim časovima, kao i tokom sutrašnjeg dana.

poplave

Na sjednici je donesen zaključak da sve nadležne komunalne službe i dio jedinica Civilne zaštite budu u pripravnosti.

 / atvbl.com/

PODIJELI