UPALJEN METEOALARM: Moguće nove poplave u Srpskoj!

0
1924

Hidrometerološki zavod Republike Srpske „uključio“ je meteoalarm za područje Banjaluke, Prijedora, Foče i Višegrada zbog nevremena koje je počelo u poslijepodnevnim časovima.

Prema prognozama grmljavinska kiša sa gradom padaće i tokom noći. Očekuju se izraženiji grmljavinski pljuskovi, praćeni obilnim padavinama, jakim udarima vjetra, ponegdje i gradom, navode meteorolozi. Saobraćaj na putnom pravcu Kozarska Dubica – Kostajnica obustavljen je zbog izlivanja rijeke Tavije, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog nevremena i izlivanja vode potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Srbac – Sitneši.

Zbog kiše, ponegdje i obilnije, vozače upozoravaju da u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima Republike Srpske na kolovozima ima velike količine vode, ponegdje zemlje i kamenja koje je voda donijela.

U ostalim krajevima Republike Srpske, za sada, nema padavina, pa su kolovozi većim dijelom suvi.

Žuti meteoalarm je uključen i u Federaciji BiH za područje Sarajeva, Bihaća, Mostara, Livna i Tuzle što predstavlja potencijalno opasno vrijeme.

Takođe, na međunarodnim vremenskim servisima upozorava se da bi ove količine padavina mogle da uzrokuju poplave. Isti vremenski uslovi zadržaće se i u naredna dva dana, dok će u Hercegovini biti pretežno sunčano.

 /ATV/

PODIJELI