HOROSKOP – Najsretniji znakovi ove sedmice su Ribe, Strijelac i Lav

0
1947

Sedmični horoskop / 04.08. – 10.08.2014.

OVAN (21.03. – 20.04.)

Ljubav

Još uvijek ćete svako malo biti u iskušenju da se posvađate, da prigovarate ili da kritikujete drugu stranu. Moguće je i obratno, da drugi kritikuju vas. Krajem sedmice počinju malo bolji ljubavni dani, ali i dalje stoji mogućnost provokacija.

Karijera

Pred vama je sve otvoreniji put za razvoj na profesionalnom planu. Kod nekih će se to pokazati kao sve bolje povezivanje i suradnja s ljudima iz struke ili sa strancima. Bit će i onih koji će zbog posla putovati preko granice.

Zdravlje & savjet

Poboljšanje zdravlja i kondicije.

BIK (21.04. – 20.05.)

Ljubav

Nastavićete se snalaziti kako znate i umijete. Jedan dan biće sjajno, a drugi nikako. Najbolje je da se ovaj drugi dan osamite. Ne ulazite u rasprave jer one neće dobro završiti. Ono dobrog vremena između vas i voljene osobe provedite u ljubavi.

Karijera

Ako vam se učini da je pred vama dug put, prihvatite to s veseljem, jer je isti dobar. Ono što se pokrenulo, nastaviće se razvijati dalje i to na stabilan i sistematičan način. Na vama je da se prilagodite najbolje što znate.

Zdravlje & savjet

Pustite neka vas vodi intuicija.

BLIZANCI (21.05. – 20.06.)

Ljubav

Veći dio sedmice bićete sretni i zadovoljni. Nekima će se činiti kao da imaju krila. S voljenom osobom bićete spremni dijeliti ama baš sve. Oni koji su još sami neka više popričaju s ljudima iz bliže okoline. Tu ih čeka jedna simpatija.

Karijera

Vaši saradnici ovih dana bi mogli odigrati važnu ulogu u vašoj karijeri. Vjerovatno će se odlučivati o nečem što će imati uticaja baš na vas. Moguće je da ćete i vi sami dobiti priliku za napredovanje o čijem značaju još niste svjesni.

Zdravlje & savjet

Idite korak po korak.

RAK (21.06. – 21.07.)

Ljubav

Izgledaće kao da vas je prethodno dobro vrijeme razmazilo, pa sad i najmanju frustraciju doživljavate kao dramu. Važno je da se s tim nosite strpljivo i da imate na pameti da je sve prolaznog karaktera. Odolite iskušenjima. Dobro ste.

Karijera

Intenziviraće se teme poput financija ili liste prioriteta u poslovanju. Neke firme možda će postavljati nova pravila u tom području. Moraćete se pokazati kao ozbiljan i profesionalan saradnik. Moguće je i da će se mjeriti vaša dostignuća.

Zdravlje & savjet

Pobjeđujete u borbi.

LAV (23.07. – 22.08.)

Ljubav

Još uvijek vam se čini kao da nije pravo vrijeme za ljubav. Niste u pravu, jer vam se počinju otvarati sve bolje ljubavne prilike. Samo vi sami možete sebe zaustaviti. Zato će i ljubav zavisiti o vama. Zanemarite blokade i krenite.

Karijera

Dvoumićete se da li uzeti stvari u svoje ruke ili pustiti drugima da vode cijelu stvar. Ovaj put možete povući smjelije poteze jer će sve ono što radite, uz uslov da ne forsirate, uglavnom dati ploda. Znači, idite polako i organizovano.

Zdravlje & savjet

Samo nastavite, ali se i odmarajte.

DJEVICA (23.08. – 22.09.)

Ljubav

Napokon će između vas i voljene osobe doći do opuštenosti kojoj ste težili. Ništa više neće biti isforsirano, a dani će vam spontano donositi prilike za ljubav. Vaše lično neraspoloženje dolaziće iz drugih područja života, pa to zanemarite.

Karijera

Mnogo posla je pred vama, a za to treba i mnogo energije. Možda će vam ponekad nedostajati inspiracije ili motivacije za sve što treba odraditi. Zato je važno da se još bolje pozabavite samim područjem rada kojim se bavite.

Zdravlje & savjet

Odbacite pritiske i naspavajte se.

VAGA (23.09. – 22.10.)

Ljubav

Opuštenost ili ravnodušnost će vladati u vašim ličnim odnosima. Mnogi parovi uživaće bez pritiska da se negdje mora izaći ili nešto nekom dokazati. Povremeno ćete takođe biti skloni povlačenju i sakrivanju emocija, ali to će biti prolazno.

Karijera

Stara izreka da ako od života dobijete limun, vi od njega napravite limunadu, vrijediće i ovaj put. Pokazaćete svoju kreativnu crtu, te primijeniti spomenuto pravilo. To što će sve to u sebi nositi i crtu utješne kategorije nije ni važno.

Zdravlje & savjet

Snaga je u vama.

ŠKORPION (23.10. – 22.11.)

Ljubav

Zavodljivost i erotičnost biće vam glavna obilježja i kriteriji kojim ćete se rukovoditi u svom životu ovih dana. Možda ćete voljenoj osobi čak ići i na živce, jer kad ona poželi malo mira, vi biste navalili. Budite malo suzdržaniji.

Karijera

Malo više truda pokazaćete u poslovima gdje se treba pokazati kreativnost ili tamo gdje postoji publika. U djelatnostima iz sjene, vi ćete raditi tek toliko-koliko se mora, a niste svjesni da se i tim putem može stići daleko.

Zdravlje & savjet

Potražite humoristične sadržaje.

STRIJELAC (23.11. – 21.12.)

Ljubav

Vjerovatno ćete razmišljati o zagonetnoj ljubavi ili osjećati iskušenje tajne ljubavne veze. Uglavnom ćete igrati na šarm i neobaveznost, ali će se ispod toga kriti nešto drugo. Željećete idealnu, duboku ljubav. Onu koju ne možete dosegnuti.

Karijera

Počinje vaših pet minuta kad ćete zaista moći pokazati što sve znate. Zato zaboravite na bilo kakvu lažnu skromnost, sjetite se svega onog što ste dosad postigli i s punim pravom prezentujte svoje sposobnosti. Bićete uspješni i efikasni.

Zdravlje & savjet

Otvorite se za ono što dolazi.

JARAC (22.12. – 19.01.)

Ljubav

Čak i ako niste baš najzadovoljniji, nemojte samovati, nego idite među ljude. Oni će vas rado prihvatiti i još više željeti u svom društvu. Vjerovatno ćete imati i mnogo udvarača, a to što vas neće ispunjavati, manji je problem. Popularni ste.

Karijera

Koliko ste dugo maštali o nekim poslovnim potezima, toliko sad imate prilike pokazati svoje poslovno umijeće ili znanje. Vjerovatno će se povećati vaš uticaj na druge u poslu, ali i obratno. Biće to zanimljiva razmjena iskustava.

Zdravlje & savjet

Biće uzbudljivih snova ili nesanice.

VODENJAK (20.01. – 18.02.)

Ljubav

Oni koji su u dužim vezama postaće svjesni koliko su male i naizgled neatraktivne stvari važne u privatnom životu. Biće to dobro. Uživaće zrelije i diskretnije. Samci će izlaziti bez velikih ljubavnih ambicija.

Karijera

Volite rad s ljudima, ali ovih dana cijenite prije svega poslove koji su stabilni. Sigurnost je tema o kojoj ćete rado diskutovati  sa kolegama. Svoje poslovne interese usmjeravaćete prema pomenutom kriteriju. Biće to korak naprijed.

Zdravlje & savjet

Otkrijte koji bi vas hobi veselio.

RIBE (19.02. – 20.03.)

Ljubav

Oni koji su već u vezama gledaće da učvrste svoj odnos s voljenom osobom. Proradit će još neka mala pravila i postaviti stabilnije kriterije međusobnog ponašanja. Oni koji su još sami neće previše izlaziti, ali neće im biti loše.

Karijera

Vjerovatno ćete odlično napredovati u uslužnim djelatnostima. Neki će dosegnuti rješenja koja su dugo bila nemoguća. Bićete zadovoljni i materijalim dostignućima, ali svijet ideja i dalje će vam biti izazov kojem ne možete odoljeti.

Zdravlje & savjet

Idite za svojom intuicijom. 

PODIJELI