Nije došla da bi izvođenjem “Jugoslovenke” povrijedila nečija osjećanja

0
299
Nakon što su četvorica hrvatskih vojnih generala u penziji, u saopštenju za javnost, navela da su se na koncertu Lepe Brene u “Areni” u Zagrebu vijorile jugoslovenske zastave sa zvijezdom petokrakom, “pod kojima su počinjeni nebrojeni zločini nad hrvatskim narodom”, dok je folk zvijezda pjevala hit “Jugoslovenka”, u pjevačicinu odbranu stao je Vlado Kalember, koji je tu pjesmu otpevao sa njom, ali i Danijelom Popovićem i Alenom Islamovićem.

– Pjesma “Jugoslovenka” nastala je 1985, a ne 1995., da bi je neko smatrao provokacijom – rekao je nekadašnji pjevač “Srebrnih krila” Vlado Kalember za hrvatska “24 sata”. – Nije Brena došla ničim izazvana, na javni prostor, da bi izvođenjem “Jugoslovenke” povrijedila nečija osjećanja. Koncerti su organizovani, ulaznice su se prodavale mjesecima ranije. Došlo je 40.000 ljudi. Publika je kupovala karte za njene koncerte, jer želi da sluša Brenine hitove.

Inače, hrvatski mediji pišu da niko u publici nije vidio jugoslovenske zastave, nego su uz “Hajde da se volimo” na binu izašli plesači sa crvenim zastavama, na kojima je pisalo LB.

Kalember je dodao da je i sam imao negativna iskustva sa pjesmom “Nek živi ljubav”, koju je snimio 1980. Kaže da mu na svakom koncertu prilaze ljudi kojima se ne sviđaju stihovi “Pruži mi ruku, kao bratu brat, nek živi ljubav, nek prestane rat”:

– U vrijeme kada su te pjesme nastajale, niko nije znao da će se zaratiti. Ako je neko znao da će biti rata, onda ga je planirao.

NOVOSTI.RS

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here