Nostradamus predvidio požar u Notr Damu, a ovo nas čeka u 2020. godini

0
543
Francuski prorok Nostradamus autor je jedne od najpoznatijih knjiga proročanstava ikada.

Iako su stihovi koje je ostavio iza sebe mnogima nerazumljivi, smatra se da je u svojim proročanstvima uspio da predvidi neke ključne trenutke u istoriji, poput dolaska Hitlera na vlast u Njemačkoj ili terorističkog napada 11. septembra 2001. godine.

Ljudi koji i u današnje vrijeme proučavaju njegove zapise pronašli su predskazanje požara crkve Notr Dam.

Nostradamus je u svojim stihovima naveo da će emocionalno najviše biti pogođene Francuska i Italija (zemlja unutar koje se nalazi Vatikan).

Astrolog Džesika Adams je citirala stihove u kojima je Nostradamus, prema njenom vjerovanju, predvidio požar Notr Dama.

“Glave Ovna, Jupitera i Saturna, Vječni Bog koje promjene će se događati? Nakon mnogo vremena zlo će se vratiti, Francuska i Italija, koje emocije ćete proživljavati?”

U emocijama koje Nostradamus spominje u svojim stihovima mnogi su pronašli veznu s izjavom francuskom predsjednika Emanuela Makrona, koji je u obraćanju javnosti kazao da je Notr Dam “naša zajednička istorija”, a njegova poruka, da mu je teško da gleda kako njihova istorija gori, doprla je do mnogih Francuza i katolika.

Ipak, predviđanje od koga mnogi strahuju je da bi Treći svjetski rat trebalo da traje trideset godina, iako se ne zna njegov početak.

Evo što je prorok predvidio za nadolazeću 2020. godinu.

Donald Tramp će opet biti izabran za predsjednika, ali će se naći u opasnosti. Ameriku će pogoditi jaki potresi, posebno u Kaliforniji, tokom juna i jula.

Evropa nije ništa sigurnija od zemljotresa. Iako nije naveo kada će se tačno to dogoditi, navodno će biti između 7 i 7,5 stepeni Rihterove skale i to u Turskoj.

Globalna ekonomija ponovo će biti u krizi.

Nostradamus je vidio krizu 2008, a istu stvar predviđa i za 2020. Okidač za novu ekonomsku krizu biće Velika Britanija zbog Bregzita.

Nostradamus čak predviđa da bi cijelo Ujedinjeno Kraljevstvo moglo da se raspadne.

Nostradamus piše kako će “monarh koji najduže vlada umrijeti”.

Osim velikih zemljotresa, mnoge zemlje će pogoditi i strašni požari. Navodno, tu se pomnji Hrvatska, Grčka, Portugalija, Španija, Holandija, Njemačka i Francuska. Za Ameriku je još predvidio i jake oluje i tornada.

Nostradamus za 2020. predviđa ono čega se mnogi boje već godinama – topljenje lednika. Posljedice bi mogle da budu strašne – novi ratovi, nedostatak resursa, manjak pitke vode…

Veliki rat između dvije sile će se završiti, kako kaže. To se u možda odnosi na trgovinske ratove između SAD-a i Kine. Velike promjene osetiće i Sjeverna Koreja u kojoj Kim Džong-un više neće biti vođa, jer će biti prisilno smijenjen.

PODIJELI