Sezona je prehlade, a ovi trikovi mogu da vam pomognu da je izliječite što prije!

0
286
Kihanje, šmrcanje i kašljucanje prvi su znaci da ste se prehladili. Na sreću, postoje načini koji mogu da vam pomognu je lakše prebrodite, a ovo su neki od njih.

Unosite dovoljno tečnosti

Dobra hidratacija štiti tijelo od ulaska druge infekcije i pomaže u borbi s prehladom. Zato se potrudite da pijete dovoljno tečnosti.

Skuvajte domaću supu

Slično kao druge tople tečnosti, poput čaja, isparavanje tople supe pomaže da se sinusi očiste, a samim tim umire iritantni simptomi prehlade i gripa.

Ispirajte grlo slanom vodom

Slana voda vijekovima se koristila za liječenje upala grla. Ona privlači vlagu iz sluznice i na taj način razlaže sluz i pomaže grlu da se očisti. Sipajte pola kafene kašičice soli u šoljicu tople vode i ispirajte grlo barem tri puta dnevno.

Napravite paru u kupatilu

Pustite vruću vodu i provedite pet minuta u zatvorenom kupatilu. Para koju udišete, pomoći će vam da pročistite začepljen nos. Budite udaljeni od mlaza vode kako se ne bi opekli.

Spavajte dovoljno, san štiti imunitet

Istraživanja pokazuju da manjak sna uništava funkcionisanje T –limfocita, vrstu bijelih krvnih zrnaca zaduženu za borbu protiv virusa. Zato nam je kvalitetan san dok smo prehlađeni – neophodan.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here