NOVA APLIKACIJA MUP RS Evidencija svih saobraćajnih nesreća na putevima u Srpkoj

0
635

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske predstavilo je juče u Banjaluci novu verziju elektronske evidencije saobraćajnih nezgoda, koja omogućava da se na moderan i savremen način prati stanje bezbjednosti saobraćaja.

Načelnik Uprave policije MUP Republike Srpske Dalibor Ivanić istakao je da će nova aplikacija omogućiti da se saobraćajne nezgode prate sadržajnije, ali i da se evidentiraju problemi, kao i vjerovatni uzroci.

On je dodao da će se na ovaj način dobiti dobra podloga planiranja aktivnosti u narednom periodu, te da će aktivnosti policije biti, prije svega, preventivnog karaktera.

Takođe, on je naveo da nova verzija elektronske evidencije bilježi sve saobraćajne nezgode na putevima Srpske bez obzira da li su sa materijalom štetom ili sa nastradalim osobama.

Načelnik Ivanić je istakao da je generalno gledajući stanje bezbjednosti na putevima Republike Srpske zadovoljavajuće, te da je broj saobraćajnih nesreća sa nastradalim osobama u padu u odnosu na isti period prethodne godine, piše Srpskainfo.

Načelnik Uprave za informaciono-komunikacione tehnologije MUP Republike Srpske Divna Lovrić Bojanić rekla je da nova aplikacija omogućava razmjenu podataka sa zemljama u regionu i EU, koje na isti način vode evidenciju saobraćajnih nezgoda.

Ona je navela da je prednost ove aplikacije što je povezana sa drugim registrima koji se vode u MUP Republike Srpske, čime je policijskim službenicima olakšan i ubrzan unos podataka, te smanjena mogućnost greške.

/Srpskainfo/

PODIJELI