RAZGOVOR S POVODOM SA NEDELJKOM SANČANINOM, OBILJEŽAVAMO 36 GODINA RADIO PRNJAVORA

0
981

U  emisiji “RAZGOVOR S POVODOM” koju ćemo emitovati u četvrtak, 5. marta, od 10:00 časova, razgovaraćemo sa novinarom i književnikom Nedeljkom Sančaninom, jednim od osnivača najstarijeg elektronskog medija opštine Prnjavor, Radio Prnjavora.

Prisjetićemo se istorijata ove medijske kuće, novinara koji su gradili medijski prostor u eteru radija i govOriti o radiju u današnjem vremenu.

Sančanin će u razgovoru sa novinarom Marijanom Popadićem podsjetiti kako se gradio status radija u različitim političkim sistemima, govoriće o ulozi radija u ranijem periodu kao i o radiju danas.

Radio Prnjavor osnovan je 06. marta 1984. godine, nakon prethodnih tehničkih i kadrovskih priprema. Ubrzo je uvršćen u porodicu od oko 50 radio stanica u tadašnjoj Bosni i Hercegovini, a izdvajao se po svojim posebno uspiješnim informativnim emisijama.
Prvog dana, 06. marta 1984. godine u utorak, na srednjim talasima od 1341 kiloherc i ultrakratkim 98, 3 megaherca, prvi put se slušaocima obratila Šida Ćosić i kazala:
Dragi slušaoci, dobar dan iz studija Radio Prnjavora. Upravo počinje prva informativno-politička emisija Radio Prnjavora.  

HVALA VAM NA POVJERENJU , 36 GODINA UZ VAS

VAŠ RADIO PRNJAVOR

PODIJELI