Nova Lada , nećete vjerovati kako izgleda!

0
9199

Prve fotografije Lada koncepata Vesta Sedan i manjeg SUV-a XRay zvanično će biti objavljene sjutra, kada se otvara Salon automobila u Moskvi.

Ali, već sada su na internet procurele fotografije dvije Lade koje će uskoro u serijsku proizvodnju. Prema pisanju portala Karstarnjuz, buduće Lade dijele identičnu platformu dugu 2.650 mm, a model Vesta Sedan u dužinu meri 4.350 mm.

Lada vesta sedan
Lada vesta sedan

Iako nikakvi drugi podaci još nisu dostupni, a s obzirom na to da je AvtoVAZ koji proizvodi Ladu od nedavno u vlasništvu Reno-Nisan alijanse, za očekivati je da će brojni djelovi biti ugrađivani s polica Renoa, baš kao i u slučaju Dačije.

Lada vesta sedan iz drugog ugla
Lada vesta sedan iz drugog ugla

S obzirom da rumunska firma nije zastupljena u Rusiji, novi Ladini modeli će kao svojevrstan podbrand Renoa odigrati ulogu Dačije, dakle jednostavnije građenih, a time i cijenom dostupnijih modela na velikom tržištu… Lada Vesta i XRay na tržištima se očekuju krajem iduće godine…

Lada Xray
Lada Xray

S obzirom da znamo kakve su neugledne spoljašnosti nekad bili Ladini modeli, ovo sada su spejs šatlovi! Samo da vidimo i zvaničnu potvrdu i još da saznamo tačnu cijenu…

Unutrašnjost(pressonline.rs)

PODIJELI