NOVA POBJEDA “ŽUTIH PRSLUKA”: Makron najavio povećanje plata i poreske olakšice

0
276

Francuski predsjednik Emanuel Makron najavio je povećanje plata i poreske olakšice kao odgovor na zahtjeve “žutih prsluka” koji proteklih nekoliko nedjelja demonstriraju Parizom i ostalim gradovima te zemlje.

Makron je u televizijskom obraćanju naciji, rekao da je bijes demonstranata “dubok i opravdan, ali da je nasilje nedopustivo”, prenosi “BBC”.

On vjeruje da može da pronađe izlaz iz trenutnih problema, kao i da mir i red moraju da zavladaju “uz primjenu svih sredstava”.

Predsjednik Francuske istakao je da u proteklih 18 mjeseci nije bilo moguće pružiti odgovor na probleme koji traju poslhednjih 40 godina, prenosi Rojters.

“Za nasilje neće biti nikakve milosti”, istakao je predsjednik, ali je istovremeno naglasio da ima obzira prema bijesu “žutih prsluka”.

– Svi smo vidjeli kakvu igru igraju oportunisti koji su iskoristili iskren gnjev – rekao je Makron, ukazavši da “nikakav bijes ne opravdava napade na policajca, žandarma, uništavanje prodavnica i javnih zgrada”.

Kako je istakao, “kada se nasilje razulari, sloboda prestaje. Zato sada mir i red moraju da zavladaju u Republici, jer se ništa trajno neće izgraditi sve dok postoji strah”.

(Tanjug)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here