Novak za RTS: Zahvalan sam što sam uspeo da privedem meč kraju

0
419

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je pobedio Argentinca Huana Ignasija Londera u tri seta, sa 6:4, 7:6 (7:3), 6:1. Đoković je do pobede stigao posle mnogo problema, ne zbog dobre ige protivnika, već zbog povrede levog ramena, koja je počela da ga muči posle nekoliko uvodnih gemova.

Dva puta je Novak tražio intervenciju fizioterapeuta, pio je i lekove protiv bolova, ali je do kraja meča imao velikih problema prilikom bekhenda, a posebno kod servisa.

Pripremio Aleksandar Žigić

Mučio se sa izbačajem loptice, pa je napravio čak osam dvostrukih grešaka, a bilo je i servisa koji su išli svega 130 kilometara na sat.

“Veoma sam zahvalan što sam uspeo da privedem meč kraju i da pobedim, obzirom na okolnosti u kojim sam se našao i situaciju sa ramenom koja nije nimalo laka. Nisam imao puno ovakvih bolnih iskustava na terenu tokom svoje karijere. Nije prvo ali jako retko sam imao mečeve na velikim turnirima da sam ceo duel osećao bol koji me je sputaovao da izvedem određene udarce, poput servisa i bekhenda, kako želim. U jednom trenutku je bilo gotovo nepodnošljivo pa sam morao i da zovem medicinski tajm-autda omogućim sebi da igram sa manje bola. Sada sledi dan odmora koji će, nadam se, poslužiti da se oporavim”, rekao je Đoković posle meča.

U trećem kolu Đoković će igrati protiv boljeg iz duela zmeđu Dušana Lajovića i Amerikanca Denisa Kudle.

“Nadam se da će Lajović da pobedi, navijam za njega. Ako dođe do tog susreta neće biti nimalo lako jer smo vrlo dobri prijatelji i van terena”, dodao je Nole.

PODIJELI