OBILJEŽEN DAN VOLONTERA U PRNJAVORU

0
584

Uloga volontera u Crvenom krstu /CK/ je izuzetno značajna jer su to ljudi koji ulažu rad, a zauzvrat ne očekuju korist i bez njih ova humanitarna organizacija ne bi mogla uspješno djelovati, rekao je sekretar Opštinske organizacije CK Prnjavor Đurađ Stojčić na današnjem obilježavanju Međunarodnog dana volontera.
“Na desetine naših volontera učestvovalo je u raznim akcijama, rade na terenu, pomažu stanovništvu kod nepogoda kakva je bila poplava 2014. godine kada su dali veliki doprinos”, rekao je Stojčić i dodao da OO CK u Prnjavoru ima pedesetak aktivnih volontera na koje uvijek može da računa.

Na današnjoj svečanosti uručene su zahvalnice za desetak najaktivnijih mladih volontera.

Petar Moravac iz Brezika, koji je već 25 godina uključen u volonterski rad u Crvenom krstu, ističe da je posebno značajno da se u volonterski humanitarni rad uključuje što veći broj mladih.

“Bez omladine u Crvenom krstu nema njegovog opstanka, a zajedničkim snagama možemo postići mnogo. Nastojaćemo u narednom periodu još više biti na terenu, u selima, jer ima mnogo socijalno ugroženih porodica kojima je potrebna pomoć”, kaže Moravac.

Crveni krst Prnjavor u petak, 8. decembra, biće domaćin regionalnog takmičenja “Misli mine” na kojem će učestvovati osam opštinskih organizacija Crvenog krsta.

Posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Prnjavoru biće organizovana 26. decembra.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here