Svi traže misterioznog Ivana koji je pravio narko-carstvo u Grčkoj

0
525

Hapšenje Martina Matijaševića, Srbina koji posjeduje i hrvatski pasoš, diglo je na noge policiju u Atini.

On je “pao” u luksuznoj vili sa 136 kilograma kokaina, a ono što policiju sada najviše zanima je – ko je i gdje je misteriozni Ivan, Matijaševićev glavni saradnik i prodavac.

Tridesetrogodišnji Srbin, koji je uhapšen u utorak ujutro u luksuznoj vili na Varkizi sa kokainom, jutros je odveden u sud na saslušanje.

Međutim, policija je sada svoju istragu fokusirala na misterioznog Ivana, koji je zapravo uspostavio kanal saobraćaja kokaina u Atini, očekujući da će od toga zaraditi 15 miliona evra.

Grčki mediji pišu da su pronašli sveske u kojima piše kako je Ivan kontaktirao sa poznatim brokerom i kako je ugovarao poslove.

Utvrđeno je da je droga koju su Martin i Ivan prodavali prokrijumčarena iz Južne Amerike i da je bila namenjena ljudima iz atinskog džet-seta.

U bilježnicama zaplenjenim kod uhapšenog Martina Matijaševića evidentiran je 31 kupac, čija imena je ručno pisao, ali ih mediji u Grčkoj za sada nisu objavili. Očekuje se da objavljivanje tih imena, tačnije kupaca kokaina izazove pravi zemljotres u atinskom džet-setu.

Identitet glavnog prodavca, Ivana zvanog Porše, još je enigma. Ono što je za sada poznato jeste da su Ivan i Martin, prema pisanju atinskih medija, namjeravali da u luksuznim dijelovima grčke prestonice oforme svoje narko-carstvo: kupe kuće i stanove, u kojima bi kokain skladištili i prodavali. Osim toga, kupovina nekretnina bila bi i pranje para zarađenih od prodaje narkotika.

Akcija razotkrivanja i hapšenja Martina Matijaševića započela je prije dvadesetak dana, kada su atinska policija i tužilaštvo od anonimnog izvora dobili informaciju da stranac od oko 30 do 35 godina, visok, mršaviji, tamne puti koji stanuje u oblasti Varkiza prodaje velike količine kokaina.

Ove informacije nadležnima je ispričao anonimni izvor čiji je identitet zbog velikog straha za njegovu bezbjednost strogo čuvana tajna.

(Blic.rs)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here