Objavljeni Brandonovi neobjavljeni snimci (VIDEO)

0
661
Zahvaljujući glumi postao je filmska legenda, ali njegov privatni život je najvećim dijelom bio misterij. Bar dosad.

Naime Marlon Brando je priznao sve svoje lične demone – od mržnje prema ocu do toga kako je skoro ‘prolupao’ zbog glume u filmu ‘Tramvaj zvan čežnja’ – u novom intimnom dokumentarcu ‘Listen to me Maron’, koji je napravljen na osnovi 20 sati ličnih traka s priznanjima zvijezde koja inače nije rado izlazila u javnost s ličnim stvarima.

Režiser, Stiven Reili, film je sastavio u potpunosti od privatnih audio snimki koje je glumac snimao kod kuće, na poslovnim sastancima, tokom hipnoze, na terapiji, te tokom intervjua, a sve zajedno je tek sad objavljeno, 11 godina nakon smrti velikana koji je svijet napustio s 80 godina.

Ono što je mnogima automatski zapelo za oko je priča o njegovom seksualnom životu. Glumac je izjavio da je njegov seksualni nagon bio tako jak da se ponašao kao ‘zvijer’, te da su mu žene ulazile na vrata, a izlazile kroz prozor.

Oskarovac je također priznao da prezire glumačku profesiju, koju je opisao kao ‘laganje za život’. A slava koja je pratila njegovo zanimanje, samo ga je učinila još nesretnijim.

U dokumentarcu je izjavio: “Većina glumaca želi vidjeti svoje ime u novinama. Oni vole svu pažnju koju dobivaju. Ali kad ljudi bulje u vas, kao da ste životinja u zoološkom vrtu, ono što vam to učini jesta da vas makne iz stvarnosti. Ne mogu to podnijeti. Mrzim to”.

U dokumentarcu Marlon otvoreno priča i o svojoj ulozi ženskara, zahvaljujući kojoj je imao 16 djece iz tri braka i bezbrojnih afera. “Bio sam mlad i želio sam proširiti svoje sjeme daleko i široko.”

Marlon je također tvrdio da je bio u vezi s Marilin Monro, nakon što su se upoznali na jednom tulumu, te je tvrdio da su ostali u vaezi naizmjenično se javljajući jedno drugome. Izjavio je isto tako da mu se poznata glumica javila svega nekoliko dana prije svoje smrti 1962. godine.

U dokumentarcu je vrlo očito zbog čega je harizmatičan glumac postao popularan, ali se isto tako vidi kako je proispitivao vlastiti život i motivaciju. U jednom trenutku tako opisuje pleme na koje je naišao na Tahitiju za vrijeme snimanja ‘Pobune na brodu Baunti’, 1962. godine. “Nikad se nisam nalazio na mjestu koje mi je reklo da prestanem trčati, kao što je to učinilo ovo mjesto i ljudi. Ako sam ikad došao blizu osjećaju mira, to je ovdje.”

No isto tako je jasno da se borio s demonima nasilnog oca i majke alkoholičarke. “Moj stari je bio tvrd. On je bio vatrogasac i muškarac u kojem nije bilo puno ljubavi. Običavao me šamarati i lupati bez ikakvog povoda. A ja sam ga se u to vrijeme iskreno bojao.”

Pa ipak, otac mu je poslužio kao inspiracija kad se pripremao za ulogu Stenlija Kovalskog u ‘Tramvaju’, te ponovno kad se pripremao ući u cipele Don Vita Korleona u ‘Kumu’.

Mediji su ga pak ‘uzeli na zub’ kad se počao debljati i gubiti krajem 1990-ih, pa je na kraju djelovao kao pala zvijezda u medijima, što zaista nije zaslužio, prenosi Daily Mail.

“Gluma je samo izmišljanje stvari, ali to je O.K..Život je proba. Život je improvizacija. Ja ću smjestiti poseban mikrofon u svoj mrtvački sanduk kako bih kad se probudim, dva metra pod zemljom, mogao reći: ‘Ovaj put sve učini drugačije'”, izjavio je muškarac koji je najbliže drugoj prilici doša s novim dokumentarcem, koji ga dostojno prikazuje.

 

nezavisne
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here