Objavljeni detaljni nalazi obdukcije Davida Dragičevića FOTO

0
524

Suzana Radanović, majka nastradalog Davida Dragičevića, objavila je detalje rezultata obdukcije tijela mladića, a koje su dobili iz Zavoda za sudsku medicinu RS.

U ovom nalazu navedeno je da je odmah po nalasku tijela u rijeci Crkvena, sa velikom sigurnošću konstatovano da se radi o Davidu. Pregledom odjeće u džepovima je nađen mobilni telefon, čakija zvana “švajcarski nož”, ključevi, te tri novčanice od po 50 maraka i po jedna po 20 i 10 KM. Zatim se navodi da je u Zavod došao Davor Dragičević, koji je potvrdio da se radi o njegovom sinu.

Potom je u nalazu detaljno opisana odjeća koja je nađena na Davidu, kao i povrede koje su nađene na tijelu. Objašnjeno je koje su od povreda mogle nastati za vrijeme života, a koje poslije smrti Dragičevića.
“Pregledane su kosti glave, vrata, trupa i ekstremiteta i na njima nisu ustanovljeni prelomi”, piše u nalazu, koji je potpisao ljekar Željko Karan.

Na kraju nalaza se nalazi zaključak u kojem je konstatovano da je leš izvučen iz vode u stanju početnih truležnih promjena, te da je smrt nasilna i nastala utapanjem.

“Na lešu su ustanovljene spoljašnje povrede, nagnječenja i krvni podlivi, locirane u predjelu glave, trupa i ekstremiteta, koje su nesporno zaživotne. Opisane povrede mogle su nastati u fizičkom sukobu sa jednom ili više osoba. Opisane povrede, pojedinačno i skupno su lake tjelesne povrede i ne mogu se dovesti u vezu sa smrtnom posljedicom”, piše u zaključku.

(banjaluka.com)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here