Objavljujemo reagovanje Nemanje Vasića na tekst ZOOOM TV u kojem ga spominju kao “lažnog opozicionara”

0
67

Na ovaj način reagujem na pisanje nekoga ko se nije potpisao i samim tim dao do znanja da piše laži sa ciljem da obmane one koji to budu čitali, te se ovim putem obraćam ovim drugima.

1. Firme mogu da se dugoročnim kreditom zaduže isključivo kod komercijalnih banaka ukoliko ispunjavaju uslove.

2. Komercijalne banke se zadužuju za sredstva, koja plasiraju firmama, kod finansijskih institucija (Svjetska banka, Evropska investiciona banka, Evropska banka za obnovu i razvoj, (naš) Fond za razvoj i zapošljavanje i drugih izvora).

3. Firme ni na koji način ne utiču na to kod koga će se komercijalna banka zadužiti.

4. Dobiti sredstva direktno iz Fonda za razvoj i zapošljavanje bez posredovanja komercijalnnih banaka je kršenje zakona, i to je privilegija isključivo lopova, članova i simpatizera SNSD-a, koji su doveli do toga da je po procjeni stručnjaka već sada oko 200 miliona KM nenaplativo, za šta će, nadam se jednog dana odgovarati i oni koji su im dali kredit i oni koji ne vraćaju kredit.

5. Uzgred da napomenem da su sredstva u Fondu za razvoj i zapošljavanje obezbijeđena prodajom Telekoma, a ja sam bio u osmočlanoj delegaciji SDS-a, koja je vodila pregovore u Banja Luci i Beogradu i na kraju, na prijedlog Vojislava Koštunice, formirali ovaj Fond.

Firma MI-TRIVAS d.o.o. se zaduživala kod komercijalnih banaka da bi održala proizvodnju iz koje je obezbijeđivala plate za oko stotinu zaposlenih, stotinu porodica egzistira dijelom i od sredstava koji zaradi u fabrici već šesnaest godina. MI-TRIVAS se kreditno zaduživao 2006. godine (kredit vezan za švajcarski franak), 2011. godine, 2017.godine i na kraju 2019.godine. S tim da smo uvijek iskupljivali preostali dug
prethodnog kredita i podizali novi i uvijek imali samo jedan dugoročni kredit koji, su, naravno, bili kod komeracijalnih banaka.

Trenutni dugoročni kredit koji koristimo je podignut kod UniCredit Banke, i na našu sreću, nije ni polovina iznosa koji vi pominjete.

Foto: Prnjavor.info

Pošto pretpostavljam ko stoji iza ovog pisanja, moram mu poručiti da će kad – tad polagati račune za uzimanje para od naroda za izgradnju puta u Ilovi, za uvođenje telefona u Vijačanima, kao i isplate otpremnine (preko 50.000 KM) za par godina rada u Telekomu, pa ponovo po istom scenariju u Elektrokrajini, a samo on zna na koju je sledeću državnu firmu bacio oko.

Što se tiče moje pomoći tvom načelniku, bolje da mu kao pravnik pomogneš da sprema obrazloženje iz kojih sredstava gradi stambenu zgradu od više miliona maraka, te da zna da će se suočiti sa optužbom za namjerno gubljenje spora i isplatu od 1.200.000,00 KM pošto za odbranu, kako piše u presudi Suda, nije podnio nikakve dokaze, iako dokazi postoje i bili su predočeni Sudu u vrijeme donošenja drugostepene presude u korist Opštine, kad je načelnik bio iz SDS-a.

Na kraju, Nemanja Vasić, svojom voljom nije prvi čovjek SDS-a Prnjavor, već su to:
1. Milan Petrović – Predsjednik Opštinskog odbora SDS Prnjavor
2. Milan Aleksić – Predsjednik Izvršnog odbora SDS Prnjavor

I kao mladi i obrazovani ljudi imaju i imaće moju podršku i političku i stručnu i finansijsku, da na budućim izborima pobijede, te povedu ovaj narod mnogo bolje i poštenije od vas.

– Moja „izdaja SDS-a“ kako pišete se ogleda i u tome da smo u Štrpcima iz kojih smo i sadašnji načelnik i ja, u posljednjih 30 godina izabrali predsjednika SO i načelnika u dva mandata, SDS-ovog narodnog poslanika u pet mandata, a odbornika iz Štrbaca u svim mandatima u posljednjih 30 godina, za razliku od SNSD-a koji nikad u načelnikovom i mom selu nije osvojio nijedan odbornički niti poslanički mandat.

S poštovanjem,
Nemanja Vasić

PODIJELI