Obračuni u BiH odneli dva života

0
808

Poslednjih dana krvavi obračuni ispred kafića širom Bosne i Hercegovine. Posle obračuna pesnicama u Ilijašu (FBiH), noževi prekinuli dva života.

ARMIN Halilović (21), Munir Sinanović (33), K. M. (28) i H. D. (26), svi iz Sarajeva, uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u krvavoj tuči u Ilijašu, u kojoj su ubijeni Niaz Hasanović zvani Rambo i Meho Ibišević, sin poznatog ugostitelja Esada Ibiševića.

Obračun se dogodio u noći između subote i nedelje na parkingu ispred noćnog kluba “Kul” u sarajevskoj opštini Ilijaš. Kako saznajemo u MUP Kantona Sarajevo, ubijeni Hasanović i Ibišević posvađali su se u noćnom klubu, a potom izašli na parking i potukli se. U tom metežu Hasanović je nožem izbo Ibiševića. Videvši to, Ibiševićevi prijatelji su nasrnuli na Hasanovića i teško ga pretukli, da bi ga jedan od njih navodno izbo nožem. Obojica su prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gde su podlegli od zadobijenih povreda.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su sprovedeni na saslušanje u Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu. Šta je bio povod za tuču u kojoj su ugašena dva života, zasada nije poznato.

Iste noći ispred kafića u Banjaluci i Prnjavoru došlo je do masovnih tuča u kojima je povređeno najmanje osam osoba. Šestorica muškaraca vidaju rane posle obračuna koji se u 1.45 dogodio ispred kafe bara “Poslednja šansa” u Slatinskoj ulici u Banjaluci. Kako saznajemo u PU Banjaluka, u obračunu su s jedne strane učestvovali braća Mirko (29) i Marinko Topić (27) i njihov rođak Aleksandar Topić (27), a s druge strane Nemanja Jerković (30), Vitomir Jokanović (45) i Slobodan Majkić (27) i svi su povređeni. Intervenisala je i policija koja je identifikovala i pronašla sve učesnike tuče, za koje je utvrđeno da su bili pod dejstvom alkohola.

Policija je intervenisala i ispred kafe bara “Akvarijus” u Ulici Svetog Save u Prnjavoru, gde se vlasnik kafića Željko Vinčić (36) potukao sa Đorđem Rogićem (19). Obračun je započet u kafiću i nastavio se ispred njega. Po dolasku patrole policije, u sukob su se umešali Janko Savić (25), Milan Bojić (19) i Marko Pušić (22) koji su vređali policajce.

– Dvojica su zatečena u tuči, da bi se nakon oglušavanja na izdato naređenje da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira njima pridružila još trojica koja su ometala policijske službenike. Svih pet je lišeno slobode, a izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

TOKOM TUČE PUCAO IZ PIŠTOLjA

POLICIJSKA uprava Zvornik je tužilaštvu prijavila Aleksandra Milića (27) iz Zvornika zbog sumnje da je tokom tuče pucao iz pištolja i počinio krivično delo izazivanja opšte opasnosti. Tuča se dogodila 4. avgusta na obali Drine u mestu Donji Šepak gde su se Aleksandar i Đorđe Milić sukobili sa M. M. i P. M. U policiji navode da je Aleksandar u jednom trenutku uzeo pištolj iz “pasata” i ispalio tri hica u vazduh, da bi mu M. M. potom oduzeo pištolj, koji je odneo u policiju i prijavio celi slučaj. Milići su pobegli, ali su ubrzo pronađeni i uhapšeni.

Večernje novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here