Obustavljen saobraćaj na putu Prijedor-Kostajnica

0
297
Zbog veće količine vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Prijedor-Kostajnica, na području oštine Kostajnica, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Na ostalim putevima u Srpskoj saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim i suvim kolovozima.

Vanredno stanje koje je, zbog poplave, proglašeno u opštini Kostajnica i dalje je na snazi, a aktiviran je i veći broj klizišta.

Načelnik opštine Drago Bundalo rekao je jutros Srni da je, zbog obilne kiše, aktivirano i mnogo manjih klizišta koja ne ugrožavaju objekte, a čiji broj još nije tačno utvrđen.

Bundalo je podsjetio da je u selu Petrinja evakuisana jedna porodica.

Prema njegovim riječima, izlile su se rječice Tavija i Bubnjarica, kao i svi manji potoci koji su poplavili kompletan grad i znatan broj stambenih i privrednih objekata, a oštećena su i tri mosta na rječici Taviji.

Bundalo ističe da su sve nadležne službe na terenu i da je u toku procjena i sanacija štete.

Portparol opštine Aleksandar Pašić rekao je da je u pojedinim dijelovima Kostajnice voda bila visoka više od metar.

“Iz Republičke uprave Civilne zaštite danas bi trebalo da stignu pumpe i sušilice koje će biti raspoređene po poplavljenim objektima”, naveo je Pašić.

U preduzeću “Komunalno” kažu da je neprohodan regionalni put u Palijinom jarku koji vodi prema Prijedoru jer je voda odnijela asfalt.

Prema informacijama iz Doma zdravlja Kostajnica, nema povrijeđenih u sinoćnjem nevremenu.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno, dok vode, zbog pucanja cijevi, nemaju potrošači u naselju Tavija.

Sinoć oko 21.00 čas Kostajnicu je zahvatilo jako nevrijeme sa obilnom kišom, vjetrom i grmljavinom, koje je trajalo oko dva sata.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here