Od danas kampanja “Čitajmo zajedno”

0
287

U Republici Srpskoj danas će početi kampanja “Čitajmo zajedno” koju sprovode Ministarstvo prosvjete i kulture i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo, s ciljem njegovanja kulture čitanja.

Pomoćnik ministra za kulturu Tanja Đaković i rukovodilac u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Nikola Šobat održaće danas konferenciju za novinare na kojoj će ozvaničiti početak ove kampanje koja će trajati do kraja oktobra.

U saopštenju iz Ministarstva prosvjete i kulture navodi se da je cilj kampanje “Čitajmo zajedno” i podrška domaćem izdavaštvu i bogaćenje knjižnih fondova biblioteka.

Kampanja predviđa da za svaku KM koju građani ulože u kupovinu knjiga iz odabranih edicija Zavoda, odnosno “Zlatne Sove” i lektire, Ministarstvo uloži isto toliko u njihov otkup, s ciljem bogaćenja skromnih bibliotečkih fondova.

Iz Ministarstva dodaju da će otkupljene knjige u ovogodišnjoj akciji biti poklonjene školskim bibliotekama u nerazvijenim opštinama u Republici Srpskoj i školama u opštinama Federacije BiH, u kojima je zastupljen veći broj učenika srpske nacionalnosti.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here