Šarović: Saradnja u institucijama u Sarajevu u interesu Srpske

0
261

Funkcioner SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je oprezan kada je riječ o pozivu novoizabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika na jedinstvo srpskih stranaka u institucijama BiH, ali da bi saradnja bila u interesu Republike Srpske.

“Jedinstvo je previše jaka riječ i ne bih rekao da je najadekvatniji termin, ali bih, prije svega, rekao zajednička saradnja u interesu Srpske. To bi bilo vezivno tkivo za razgovore – i sa strankama koje su nam bliske, kao što su one unutar SzP, ali i onima sa kojima imamo razlika o nekim fundamentalnim pitanjima”, rekao je Šarović.

Šarović, koji je budući poslanik u parlamentu BiH, kaže da je oprezan u pogledu ovog poziva, s obzirom na “loše iskustvo sa SNSD-om 2013. godine u Sarajevu”, ali da ne bi bilo pametno unaprijed odbijati razgovor.

“Svi nosimo to iskustvo od pretprošlog mandata iz 2012/2013 godine, kao i ovog posljednjeg i sabiramo dobre i loše stvari, pri čemu svaka od stranaka to gleda i ocjenjuje na svoj način. Takvi pozivi uvijek dolaze sa vrha i mislim da ne bi bilo pametno da se unaprijed odbija razgovor, iako su jazovi između nas zaista duboki i ne znamo da li su premostivi”, rekao je Šarović rekao je za “Euroblic”.

On ističe da nije od onih koji bi unaprijed zatvarali vrata za razgovor kada je riječ o Republici Srpskoj.

Šarović je istakao da je za SDS važno da napravi zajedničku procjenu u interesu stranke, ali i u interesu Republike Srpske.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here