Od Olivera Dragojevića oproštaju se porodica i prijatelji: Nije se mučio, na kraju je samo zaspao

0
1027

Nakon što je legenda hrvatske i regionalne muzičke scene Oliver Dragojević juče preminuo u splitskoj bolnici nakon teške borbe s rakom pluća, oglasila se i njegova porodica. Kako su kazali za hrvatske medije, Dragojević je samo zaspao i nije se probudio.

Oliver je iza sebe ostavio ožalošćenu suprugu Vesnu s kojom je bio 44 godine u braku, 42-godišnjeg sina Dinu i 39-godišnje blizance, Damira i Davora.

Kako javlja 24sata.hr, Vesna nije imala snage razgovarati s medijima, a to je umjesto nje uradio Oliverov najstariji sin.

“Teško je. Probali smo sve. Profesor Vrdoljak koji je vodio Oliverovo liječenje je najbolji u Evropi, ali bolest je bila jača. Bio je sve lošije i na kraju je samo zaspao. Nije bio u bolovima niti u agoniju, a nije se ni mučio”, kazao je Dino Dragojević za 24sata.hr.

Oliverov sin potvrdio je kako će sahrana biti u Vela Luci jer to je oduvijek bila želja muzičke legende. Takođe će biti organizovan i ispraćaj u Splitu.

Podsjećamo, Oliver je preminuo juče u pet sati u 71. godini.

Iza Dragojevića su ostali 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike, te koncerti u najpoznatijim svjetskim dvoranama kao što su njujorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympia, Opera House u Sydneyu…

Porijeklom je iz Vele Luke na ostrvu Korčuli, (rođen 7. decembra 1947.) gdje je proveo djetinjstvo, u Splitu je pohađao muzičku školu. Karijeru je počeo daleke 1963. godine kao pjevač i klavijaturista splitske grupe Batali, no prvi uspjeh doživio je na Splitskom festivalu 1974. kada je osvojio prvu nagradu publike sa skladbom “Ča će mi Copacabana”.

Svoj posljednji koncert u Sarajevu je održao u martu 2017. godine, kada je s Gibonnijem “napunio” Zetru.

Od Olivera su se oprostili mnogi poznati umjetnici, oni koji su voljeli i cijenili njegov doprinos muzici na ovim prostorima.

PODIJELI