Odbačena žalba, Zeljković i ostali ostaju iza brave

0
444
Foto: Arhiva | Odbačena žalba, Zeljković i ostali ostaju iza brave

BANJALUKA – Vrhovni sud Republike Srpske odbacio je žalbe advokata Branislava Zeljkovića, smijenjenog direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te još trojice osumnjičenih za malverzacije pri nabavkama medicinske opreme za Institut, što znači da oni, po ranijoj sudskoj odluci, ostaju dva mjeseca iza brave.

Ranije je, podsjetimo, pritvor za dva mjeseca produžen i za vlasnika turističke agencije “Travel 4 Fun” Sašu Markovića, direktora firmi “Promeding” Dragana Dubravca i “Procontrol” Slavka Bojića.

Podsjetimo, kako su “Nezavisne novine” ranije objavile, pritvor im je produžen jer postoji bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Osim toga, riječ je o vanrednim okolnostima, odnosno krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice djela, te zato što bi, kako je ocijenjeno, puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

NEZAVISNE

PODIJELI