Održan koncert crkvenih pjevačkih društava

0
428
ПРЊАВОР, 24. НОВЕМБРА /СРНА/ - Српско црквено пјевачко друштво "Свети Георгије" из Прњавора било је вечерас домаћин концерта хорске музике, на којем су, осим њих, наступили и женска пјевачка група Српског културно-умјетничког друштва "Дервента" и Српско пјевачко друштво "Вишњић" из Козарске Дубице.

Srpsko crkveno pjevačko društvo “Sveti Georgije” iz Prnjavora bilo je večeras domaćin koncerta horske muzike, na kojem su, osim njih, nastupili i ženska pjevačka grupa Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Derventa” i Srpsko pjevačko društvo “Višnjić” iz Kozarske Dubice.

Dirigent Srpskog crkvenog pjevačkog društva “Sveti Georgije” Radislav Nunić rekao je Srni da su ovo druge po redu horske svečanosti u Prnjavoru čiji je cilj afirmacija svjetovne muzike.

“Ovakvom manifestacijom želimo da damo i kulturni doprinos cjelokupnoj zajednici. Prema odzivu publike i pozitivnim kritikama, horske svečanosti bi tek u godinama koje dolaze trebalo da zažive u punom obliku i da traju nekoliko dana kako bismo ugostili više ansambala iz regiona i inostranstva”, rekao je Nunić.

On je najavio da će manifestacija biti nastavljena sutra Svetom liturgijom u Crkvi Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru u 9.00 časova, gdje će na bogosluženju učestvovati jedan od horova koji je večeras nastupio.

U prostorijama Svetosavskog kluba pri ovom hramu u 13.00 časova biće održano predavanje o crkvenom pojanju.

Predavač će biti nastojatelj Manastira Stuplje sinđel Platon /Jović/, koji je obrazovanje stekao u Moskvi i Solunu, a jedno vrijeme boravio je i u SAD.

SRNA

PODIJELI