Na “Prosvjetinim” dječijim folklornim susretima 350 mališana

0
429
ПРЊАВОР, 24. НОВЕМБРА /СРНА/ - На Четвртим дјечијим фолклорним сусретима, одржаним вечерас у Прњавору у организацији Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета", наступило је 350 малишана из Прњавора, Мркоњић Града, Дервенте и Церовице.

Na Četvrtim dječijim folklornim susretima, održanim večeras u Prnjavoru u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta”, nastupilo je 350 mališana iz Prnjavora, Mrkonjić Grada, Dervente i Cerovice.

Koordinator ove manifestacije Dragana Ignjatić kaže da je “Prosvjeta” ponosna na manifestaciju koja je iz godine u godinu sve uspješnija.

“Večeras je 350 mališana uživalo u igri i pjesmi i pokazali sve što su naučili proteklih godina. U gostima smo imali tri društva – KUD ‘Petar Prvi Karađorđević’ iz Mrkonjić Grada, SKUD ‘Derventa’ i KUD ‘Cerovica’, kao i dječije ansamble GKUD ‘Pronija’ Prnjavor i KUD ‘Svilen konac’ Potočani, i dva dječija vrtića sa područja grada”, precizirala je Ignjatić.

Umjetnički rukovodilac SPKD “Prosvjeta” Branko Milišić izrazio je zadovoljstvo što je veliki broj djece u članstvu ovog društva i što “Prosvjeta” njeguje dobru saradnju sa drugim KUD-ovima u zajedničkom nastojanju očuvanja i njegovanja tradicije.

Milišić je u izjavi Srni najavio da će veterani ovog društva 1. decembra boraviti na Zlatiboru, dok će godišnji koncert čija je tema “Bog je na nebu, na zemlji kum”, biti održan 22. decembra.

Na večerašnjim dječijim susretima u Prnjavoru SKUD “Derventa” došlo je sa srednjom i starijom grupom Škole folklora, koji su se predstavili sa igrama iz Srbije.

Predsjednik derventskog KUD-a Milica Ratkovac ukazala je na značaj organizovanja folklornih manifestacija za djecu i pohvalila Prnjavor koji je prepoznao vrijednosti učenja o kulturni sopstvenog naroda od najranijeg uzrasta.

“Najvažnije je da djeca nauče da je folklor način za očuvanje kulturne baštine Srba, vid kulture kroz koji će naučiti o svom narodu i običajima, nešto što nikada neće zaboraviti”, rekla je Ratkovac.

SRNA

PODIJELI