Održan koncert Muzičkih škola povodom Dana opštine

0
411

Učenici Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Konstantin Babić” iz Prnjavora održali su sinoć u koncertnoj dvorani škole, sa gostima iz Banjaluke, Dervente, Doboja, Gradiške i Teslića, koncert povodom obilježavanja 24. marta – Dana opštine.

Direktor škole Đorđe Kovačević kaže da su se na koncertu predstavili, prije svega, učenici Srednje muzičke škole iz Prnjavora.

“U našoj školi imamo već drugu generaciju srednjoškolaca koji su i na ovaj način pokazali svoj napredak. I naši gosti, škole sa kojima dugo godina sarađujemo i idemo jedni drugima u uzvratne posjete, za ovu priliku su pripremili popularan program. Prnjavor je večeras uživao u kvalitetnoj umjetničkoj muzici”, rekao je Kovačević.

Profesor klavira u Osnovnoj školi “Nikola Tesla” u Derventi Maja Đokić kaže da je koncert protekao u divnoj atmosferi.

“Našu školu predstavljali su učenici koji su osvojili prva mjesta na takmičenju u Doboju”, rekla je Đokićeva.

Ona je dodala da su djeca u Derventi zainteresovana za učenje i napredovanje u muzici, posebno veliko interesovanje vlada za klavir, a kapaciteti u školi su uvijek popunjeni.

Na koncertu je nastupila i violončelistkinja Anđela Milojević, učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole “Vlado Milošević” iz Banjaluke.

“Večeras je našu školu predstavio kvartet u kojem su bile dvije violine, viola i violončelo. Drago nam je što smo dobili priliku da nastupimo pred publikom u Prnjavoru”, rekla je Anđela.

Koncertu je prisustvovao i načelnik opštinskog Odjeljenja za lokalni i ekonomski razvoj i društvene djelatnosti LJubiša Šikarac koji je zahvalio gostima iz susjednih opština koji su došli da uveličaju program povodom Dana opštine Prnjavor, kao i prnjavorskoj Muzičkoj školi na dobroj organizaciji.

SRNA

PODIJELI