ODRŽAN PARASTOS I POLOŽENI VIJENCI NA SPOMENIK JUNACIMA GRADA (FOTO)

0
596

U Prnjavoru je danas obilježen 12. maj – Dan Vojske Republike Srpske. Tim povodom služen je parastos i položeni su vijenci kod spomenika junacima grada na kojem su upisana imena 71 poginulog i umrlog borca od 1991. do 1996. godine, kao i kod spomen bisti narodnih heroja NOR-a.

Parastosu i polaganju vijenaca na spomeniku junacima grada prisustvovali su predstavnici opštinske Boračke organizacije, mjesne boračke organizacije, Policijske stanice, načelnik opštine Prnjavor, Udruženje ratnih vojnih invalida i SUBNOR-a.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Prnjavor 1 Branko Šikanić podsjetio je da je na spomeniku junacima grada uklesan 71 lik boraca VRS sa područja grada i Ratkovca.

-Sa područja opštine Prnjavor u proteklom ratu u direktnoj borbi poginulo je 480 boraca, a ukupno sa područja opštine 626 boraca. Porodice još uvijek tragaju za tijelima 11 boraca, kaže Šikanić.

Borci iz Prnjavora dali su nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske ističe načelnik opštine Darko Tomaš.

-Prnjavor je po broju poginulih boraca u odnosu na ukupan broj stanovnika druga opština u Republici Srpskoj, što govori o velikoj žrtvi koju je podnijela ova opština u kojoj nije bilo direktnih ratnih dejstava, rekao je Tomaš.

Naglašava da se žrtva koju su podnijeli Prnjavorčani ne smije nikada zaboraviti.

/prnjavorlive.info/

PODIJELI