Prnjavor: Raspušteni karantini, jedno lice zaraženo virusom korona

0
620

Na području opštine Prnjavor danas je potvrđen novi slučaj infekcije virusom korona. Radi se o muškarcu, srednje životne dobi, koji je imao direktan kontakt sa ranije pozitivnim licem, rekao je danas na konferenciji za novinare komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Darko Tomaš.

– Tokom jučerašnjeg dana testirano je deset osoba sa područja naše opštine, među kojima su bili medicinski radnici , lica iz karantina i lica koja su imala direktan kontakt sa zaraženim osobama, objasnio je Tomaš.

Naglasio je da su zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije danas  rasformirani svi opštinski karantini.

-Sve osobe koje su bile u karantinu, njih 18, jutros su upućene u kućnu izolaciju. Na području opštine Prnjavor bila su formirana četiri karantina kroz koje je prošlo ukupno 129 lica. Od danas će inspektori na granici izdavati rješenja o kućnoj izolaciji, ističe Tomaš.

Naglasio je da popunjavanje upitnika za poslovne subjekte o uticaju epidemije korona virusa na njihovo poslovanje kako bi se procijenilo trenutno stanje i definisali prijedlozi mjera podrške privredi produžen do ponedeljka, 18.maja.

Pod zdravstvenim nadzorom na području opštine nalazi se 98 lica, dok je 1423 lica uz odobrenje epidemiologa izašlo iz nadzora. Opštinska komunalna policija u proteklih 24 časa kontrolisala je 31 lice sa mjerom kućne izolacije, od čega jedno lice nije poštovalo propisanu mjeru, dok prema izvještaju Policijske stanice Prnjavor nije bilo sankcionisanih lica.

Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor registrovan je 31 slučaj zaraze virusom korona.

/prnjavorlive.info/

PODIJELI