UEFA saopštila loše vijesti po Zvezdu

0
518

Evropska kuća fudbala demantovala je navode da će skratiti kvalifikacije za svoja takmičenja.

Mediji su juče prenijeli da će se naredne sezone u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope igrati samo plej-of runda.

Upravno fudbalsko tijelo Evrope ističe da prati situaciju koja je nastala zbog pandemije virusa korona.

– UEFA nikada nije razmatrala da šampione nacionalnih prvenstava uskrati prilike da se kvalifikuju u grupnu fazu Lige šampiona putem terena. UEFA želi da pojasni da trenutno samo prati napredak situacije i potencijalni udarac koji će ona imati na format kvalifikacija za takmičenja naredne godine. Do danas, nikakve opcije nisu razmatrane o promjeni formata kvalifikacija za evropska klupska takmičenja – navodi UEFA.

Prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona naredne sezone planirano je za 23. jun, ali biće pomjereno poslije 29. avgusta, kada UEFA planira da održi finale ovosezonskog izdanja takmičenja u Istanbulu.

Na osnovu ideje koju su prethodno prenijeli mediji, izvjesni šampion Srbije Crvena zvezda bi bio na korak od plasmana u Ligu šampiona, ali to, kako stvari za sada stoje, neće biti slučaj.

Trenutni plan je da se naredna sezona (2020/21) završi prema planovima, u maju, kako bi se neometano odigralo Evropsko prvenstvo koje je odloženo za narednu godinu.

/B92/

PODIJELI