ODRŽANA SJEDNICA OPŠTINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

0
573

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas 88. sjednicu, na kojoj je konstatovano, da u protekla 24 časa na području opštine nema registrovanih lica zaraženih virusom korona, dok se pod zdravstvenim nadzorom nalazi jedna osoba.

Razmatrajući zahtjev KP „Park“ Prnjavor za održavanje prnjavorskog vašara, Štab je donio zaključak, da se uputi dopis Republičkom štabu za vanredne situacije i Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske radi dobijanja mišljenja i saglasnosti za održavanje ove tradicionalne manifestacije.

Na današnjoj sjednici je konstatovano, da je trenutna epidemiološka situacija na području opštine Prnjavor pozitivna i stabilna, i kao takva dozvoljava da se počne sa pripremama za održavanje prnjavorskog vašara.

Tokom mjeseca jula na području opštine Prnjavor registrovane su dvije zaražene osobe, dok preminulih lica od posljedica zaraze virusom korona nije bilo.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, na snazi do 16. avgusta ostaju sve postojeće epidemiološke mjere.

Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor registrovano je 1310 lica zaraženih virusom korona, dok je 100 osoba preminulo od posljedica zaraze.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI