Šarović: Srebrenica ne smije biti mjesto razdora već mjesto pomirenja

0
179
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Razgovori o traženju rješenja nakon Inckove odluke, sa aktuelnom vlasti morali su se desiti zbog odbrane Republike Srpske i njenih interesa. Najvažniji rezultat ovog sastanka je to što je SDS dala svoj prijedlog, a svi drugi su ga podržali, da se kroz izmjene Кrivičnog zakona RS, zaštiti Republika Srpska, njen ugled i čast.

Poručio je ovo predsjednik SDS, Mirko Šarović, koji je istakao da će se ove izmjene već sutra naći pred poslanicima. On dodaje da je to ono najvažnije, odnosno prioritet za SDS kojoj je Republika Srpska na prvom mjestu.

– Uvijek ćemo biti opozicija ovakvoj vlasti, ali nikada Republici Srpskoj i njenim interesima – ističe Šarović.

On navodi da 25 godina od Dejtonskog mirovnog sporazuma zakone u BiH mogu da donose jedino izabrani predstavnici, a nikako jedan čovjek i da je to jedina izvjesna budućnost za BiH.

Naglašava da je odlazeći visoki predstavnik korišćenjem bonskih ovlašćenja i nametanjem odluke za koju nema uporište u svom mandatu, stvorio haotičnu atmosferu koju neko može da iskoristi za radikalizaciju, ali i kao opravdanje za buduće štetne poteze po interese Republike Srpske.

– SDS će se tome odlučno suprotstaviti. Ali, dio odgovornosti za trenutnu krizu leži i na aktuelnoj vlasti i institucijama koje Republiku Srpsku već 15 godina vode putem ekonomskog i političkog sunovrata i koje nisu ništa učinile da je preduprijedi ovakav razvoj događaja – ističe Šarović.

Dodaje da u političkom smislu, Srebrenica ne smije da bude predmet manipulacija i argument za optužbe na račun Republike Srpske i srpskog naroda.

– Srebrenica u budućnosti ni u kojem slučaju ne smije biti mjesto razdora, već mjesto pomirenja dva naroda i gledanja u pametniju i dostojnu budućnost – ističe predsjednik SDS.

/Srpskainfo-Snježana Karić/

PODIJELI