ODRŽANA SJEDNICA OPŠTINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE, MJERE PRODUŽENE DO 18. MARTA

0
231

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas sjednicu, na kojoj je zaključeno da je trenutna epidemiološka situacija na području opštine Prnjavor po pitanju virusa korona pod kontrolom i da nije potrebno donositi restriktivnije mjere.

Republički štab za vanredne situaciji, juče je donio zaključak kojim je postojeće mjere produžio do 18. marta 2021. godine, a štabovima za vanredne situacije opština/gradova izdao naredbu, da u skladu sa epidemiološkom situacijom na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere, od mjera definisanih zaključkom i da preduzmu sve potrebne mjere i radnje na sanaciji epidemiološke situacije.

U protekla 24 časa na području opštine Prnjavor registrovana su četiri slučaja zaraze virusom korona, jedno lice starije životne dobi je preminulo, dok se pod zdravstvenim nadzorom nalazi 87 osoba.

Opštinski štab za vanredne situacije dao je preporuku, da se povodom 24. marta, Dana opštine Prnjavor održi minimalan broj manifestacija, uz strogo poštovanje epidemioloških mjera.

Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor registrovano je 995 osoba zaraženih virusom korona, dok je 75 lica preminulo.

Na današnjoj sjednici Opštinski štab za vanredne situacije razmatrao je i usvojio ovogodišnji plan rada Opštinskog štaba za vanredne situacije, plan operativnog sprovođenja plana aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u opštini Prnjavor, kao i plan operativnog sprovođenja plana odbrane od poplava u opštini Prnjavor.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here