ODRŽANA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE PRNJAVOR – RASPRAVA O PANDEMIJI U PRVOM PLANU

0
807

U Sali hotela „Novi Nacional“ danas prije podne počela je redovna,31.sjednica Skupštine opštine Prnjavor. Bilo je to prvo okupljanje odbornika aktuelnog saziva Skupštine, nakon pandemije.

Uvodno izlaganje imao je načelnik opštine i komandant lokalnog Štaba za vanredne situacije, Darko Tomaš, koji je upoznao odbornike o svim važnijim pitanjima koja su bili na dnevnom redu čak 51 sjednice u vrijeme trajanja korona virusa. Na prnjavorskom području zaraženo je 39 lica, dok je pod nadzorom bilo 1.908 stanovnika naše opštine. Od posljedica bolesti umrlo je petoro lica, a prije početka sjednice odbornici su im minutom šutnje, odali poštu.

Sjednici je prisustvovalo 27 odbornika, a pred njima je bilo 28 tačaka dnevnog reda.Do završetka ovog teksta (oko 14,00 časova) odlučivalo se o 14 tačaka,dok će preostala pitanja biti pred odbornicima nakon pauze za ručak.

Zasijedanje je održano u korektnoj atmosferi, a odbornici opozicionog SDS ukazali su na nekoliko pitanja za koja smatraju da su mogla da se riješe na drugačiji način.Misli se tu prije svega o oslobađanju komunalne naknade za 2020.godinu.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI