Održana svečana sjednica SO Prnjavor: Vrhovcu i Šušku posthumno najviša priznanja opštine

0
393

U Prnjavoru je održana svečana sjednica Skupštine opštine u povodu 24. marta Dana opštine.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su najviša priznanja opštine, posthumno sugrađanima Srđanu Vrhovcu i Urošu Šušku, kao i nekoliko pohvala pojedincima iz određenih kolektiva.

Povelja zaslužnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine posthumno je dodijeljena privredniku Srđanu Vrhovcu.

Srđan Vrhovac je bio suvlasnik uspješnog domaćeg preduzeća koje ima reputaciju društveno najodgovornije preduzeće na našim prostorima. Politika preduzeća “Mladegs pak” uslovljena senzibilnošću vlasnika preduzeća prema društvenoj zajednic, nije samo puko ostvarivanje profita, već i odgovornost prema društvenom i prirodnom okruženju u kome posluju i čiji su neodvojivi dio.

Nagradu je preuzela Srđanova kćerka Jelena Popović.

“Prvo mi je drago da je to neko uvidio, vrijednost i kvalitetu moga oca, njegovo zalaganje za narod, za svoje građane, opštinu i privrednike i nadam se da ćemo tu njegovu težnju naslijediti da imamo zaduženje da danas, sutra mi budemo takvi, društveno odgovorni, kakav je bio moj otac”, istakla je Jelena.

Povelja opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine posthumno dodijeljena Urošu Šušku.

Uroš je bio volonter mnogih humanitarnih, ekoloških i drugih akcija. Jedan od velikih projekata u kojima je Uroš učestvovao je i projekat volonterskih akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća, koji je okupio preko 190.000 volontera u Bosni i Hercegovini, koji su očistili preko 15.000 tona otpada i zasadili 475.000 sadnica raznih vrsta drveća. Uroš je bio veliki zaljubljenik u prirodu i jedan je od osnivača dva planinarska društva u Prnjavoru.

Povelju je preuzela Uroševa sestra Vesna Šušak Gajić: “Jedno priznanje koje samo potvrđuje ono što je Uroš bio i što će uvijek da bude u našim srcima i našim mislima, i žao mi je što nije ovdje danas i što ne može ovo da vidi”, rekla je Vesna.

Povelja sa srebrnim grbom dodijeljena je protojereju Radi Savičiću za značajne rezultate i zalaganja od interesa za opštinu i širu zajednicu.

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine dodijeljeno je i devet pohvala pojedincima iz određenih kolektiva:

  • Petar Gatarić iz Čikaga, za posebne zasluge u razvoju MZ Štrpci;
  • Adnan Selimović iz Prnjavora, za rezultate u radu kulturno-umjetničkih društava, značajna ostvarenja u literarnom i dramskom radu i volonterskim aktivnostima;
  • Dubravka Veber iz Prnjavora, za postignute značajne rezultate i zalaganja od interesa za opštinu i širu zajednicu.
  • Bojan Veselinović iz Vršana, za poseban doprinos u očuvanju prirodne okoline;
  • Sreten Šućur iz Kulaša, za hrabrost i odvažnost u spasavanju ljudi i imovine;
  • dr Marina Dušanić iz Prnjavor, za nesebičan, human i primjeran rad u zdravstvu;
  • Radovanka Kalaba iz Velike Ilove, za nesebičan, human i primjeren rad u zdravstvu;
  • Miladin Gajić iz Prnjavora, za značajne rezultate i zalaganja od interesa za opštinu i širu zajednicu;
  • Darijo Topić iz Prnjavora, za značajne rezultate i zalaganja od interesa za opštinu i širu zajednicu.

U protekle dvije godine kroz realizaciju kapitalnih projekata u opštinu Prnjavor uloženo je više od pet i po miliona maraka.

U rekonstrukciju infrastrukture uloženo je više od dva miliona maraka. Izgrađen je kružni tok na Vijaci, fudbalski stadion sa vještačkom travom, završen je i projekat elektro i vodovodne mreže u poslovnoj zoni “Vijaka”.

Načelnik opštine  Darko Tomaš kaže tu nije kraj, najavljuje i nove projekte.

“Samo u ovoj godini plan je da investicije iz opštinskog budžeta budu negdje blizu sedam mliona KM “, istakao je Tomaš.

Obilježavanje Dana opštine uveličale su brojne zvanice, između ostalih poslanici u Parlamentu BiH, potpredsjednici i poslanici u Narodnoj Skupštini Srpske, načelnici opština Laktaši, Srbac, Čelinac, Mrkonjić Grad, Stanari i Kozarska Dubica.

Povodom Dana opštine čestitke su uputili srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović, kao i ministri u Vladi Srpske.

TV K3

PODIJELI