Održano veče kabarea

0
287

Povodom obilježavanja Dana opštine Prnjavor, 24. marta, sinoć je u Prnjavoru održano veče kabarea. Institut za muziku, teatar i multimediju iz Sarajeva predstavio se prnjavorskoj publici sa osam mjuzikla i dočarao muziku 80-ih godina prošlog vijeka.

Ovo je jedini ansambl koji njeguje ovu formu u BiH, a Prnjavorčanima su se predstavili songovima iz nekoliko vanvermenskih mjuzikla.

„ U Prnjavoru smo izveli jedan medli muzičkog teatra, veći broj pjesama iz popularnih mjuzikla koje su ljudi generalno navikli gledati godinama. Riječ je o popularnim songovima iz mjuzikla We were rock you, Aladin, Chichago i mnogih drugih, rekla je Alma Ferović Fazlić iz Instituta za muziku, teatar i multimediju iz Sarajeva.

Učesnici kažu da im je bilo zadovoljstvo predstaviti se prnjavorskoj publici, kao i da se nadaju da će ova vrsta performansa zaživjeti u narednom periodu.

Iz prnjavorskog Centra za kulturu ističu da je veče kabarea još jedna u nizu manifesetacija u okviru obilježavanja Dana opštine Prnjavor, 24. marta. Direktor Centra za kulturu Dunja Piljagić kaže da je obilježavanje dana opštine ove godine pratio bogat kulturno – umjetnički program.

Ansambl Kabare koji se sinoć predstavio prnjavorskoj publici sa originalnim muzičko – scenskim izvođenjima, nastupao je širom regiona promovišući muzički teatar. Ovaj ansambl osnovan je 2010. godine, a sačinjen je od bivših i sadašnjih studenata svih odsjeka Muzičke akademije u Sarajevu.

TV K3

PODIJELI