Oduzeto 200 kilograma rezanog duvana (FOTO)

0
304
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH oduzeli su 200 kilograma duvana tržišne vrijednosti oko 30.000 KM, na putnoj komunikaciji Konjic-Sarajevo. Protiv lica od kojih je oduzet rezani duvan, biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom, saopšteno je iz ove Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Privremeno oduzimanje 200 kilograma rezanog duvana na osnovu operativnih saznanja, izvršili su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i Sektora kriminalističke policije.

Thumbnail

Oduzeti rezani duvan bio je namijenjen za prodaju na crnom tržištu Kantona Sarajevo i nije bio obilježen akciznim markicama Uprave.

U svojim aktivnostima Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO BiH koriste vozila i specijalističku opremu doniranu od “EXBS” programa Vlade SAD.

Thumbnail

Iz Uprave za indirektno oporezivanje ističu da uspješnom radu njihovih službenika doprinose u velikoj mjeri znanja, vještine i iskustva stečena tokom pohađanja brojnih specijalističkih obuka i treninga pod pokroviteljstvom ovog programa.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here