OPREZ, MOGUĆA POLEDICA

0
376
AMSRS

Na svim putnim pravcima u Republici Srpskoj moguća je poledica, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, a saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju i na učestale odrone zemlje i kamenja, posebno na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Granični prelaz Hum-Šćepan Polje, gdje se putnički saobraćaj odvija otežano.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na magistralnom putu Modriča- Vukosavlje-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-Karuše /granica Republike Srpske i FBiH/. Planirano je da radovi traju do 30. juna a vozači se mole da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnog puta dionica Doboj-Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju, izmijenjen je režim saobraćaja do 1. jula.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik–Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom, a svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se da za kretanje koriste alternativne pravce.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Laktašima na magistralnom putu ka Klašnicama, saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava se obilaznicom kroz ovo mjesto. Zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša, na snazi je zabrana teretnog saobraćaja i sav teretni saobraćaj se preusmjerava na auto-put.

Auto-moto savez Srpske preporučuje vozačima koji putuju kroz Laktaše da koriste auto-put “Deveti januar”.

Zbog radova u tunelu Brčigovo na magistralnom putu dionica Sastavci-Ustiprača, izmijenjen je režim saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice i radnim danima od 7.00 do 17.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično. Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici saobraćaj se odvija jednom trakom.

Saobraćaj je zabranjen za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku na magistralnom dionica Klašnice-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Federaciji BiH zbog radova u tunelu Crnaja, na putu Konjic-Jablanica, saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok će tokom noći saobraćaj na ovoj dionici, biti obustavljen od 23.00 do 4.30 časova.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen, na putu Prozor-Jablanica.

Na Graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja, a na Graničnom prelazu Metaljka /Čajniče-Pljevlja/ moguć je prelazak granice od 7.00 do 19.00 časova.

Državljani BiH koji putuju tranzitom kroz Hrvatsku, za ulazak u Srbiju, moraju imati negativan pi-si-ar /PCR/ test, ne stariji od 48 časova. Isto važi i za državljane Srbije koji koriste tranzit kroz Hrvatsku za ulazak u BiH.

BiH otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan PCR test na korona virus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

/SRNA/

PODIJELI