Naslovna Prnjavor Vijesti Oprez zbog kiše i odrona

Oprez zbog kiše i odrona

0
709
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ vozačima se savjetuje oprezna vožnja zbog kiše, dok su odroni mogući na pravcima Banjaluka-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo-Turbe, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor kod vijadukta Crkvište u mjestu Hrvaćani zbog izgradnje auto-puta saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.
I u mjestu Drugovići, na dionici puta Klašnice-Prnjavor, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog mehanizacije koja radi na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.
Na području FBiH na dionici auto-puta Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu, saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na čas.
Zbog sanacije klizišta na dionici auto-puta Lepenica-Sarajevo sjever saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.
Radi deminiranja obale Save, u mjestu Prud, u FBiH doći će do povremenih obustava saobraćaja na regionalnom putu Šamac-Prud na mostu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića u Šamcu. Saobraćaj će biti obustavljan svakim danom od 8.00 do 16.00 časova u intervalima od 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.
Zbog deminerskih radova na magistralnom putu M-14.1 Brod-Odžak /deminerska radilišta Klakari Donji 9 i 13/ od 8.00 do 18.00 časova radnim danima saobraćaj se odvija na način 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.
Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, usporen je saobraćaj na dionicama Lončari-Brčko 1 i Brčko 1-Brčko 2.
Usporeno se i dalje vozi magistralnim puem Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, dok je kroz Bijeljinu, zbog radova, aktuelna zabrana saobraćaja ulicama Srpske vojske i 27. marta, a vozila su preusmjerena na obilaznicu.
Zbog aktiviranih klizišta, saobraćaj se odvija usporeno regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te magistralnim putem Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica, dok je na regionalnom putu Karan-Novi Grad u mjestu Rakovac na snazi potpuna obustava saobraćaja.
Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Republike Srpske i FBiH/ zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.
Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.
Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.
Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH-Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.
Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika “Drinatrans” Zvornik koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.
Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Tokom dana od 9.00 do 13.00 časova, zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje prelaza Deleuša.

PODIJELI
Free WordPress Themes, Free Android Games