Švajcarci NEĆE fudbalere sa KOSOVA, Džaka šokiran: Očekivao sam PODRŠKU, a ne NAPADE!

0
1186

Švajcarska je napravila veliki zaokret u slučaju Granita Džake i Đerdana Šaćirija, nakon njihovih pobjedničkih gestova na Mondijalu i pokazivanja “dvoglavog orla”.

Švajcarci, narod mahom nezainteresovan i neupućen u političko-nacionalne simbole država i naroda na Balkanu, nije u prvi mah bio pretjerano uzbuđen zbog “dvoglavog orla” na Mondijalu.

Međutim, poslije nekoliko važnih sportskih i političkih emisija u kojima je stanovnicima ove zemlje jasno predočeno kolika je mrlja bačena na Švajcarsku poslije Džake i Šaćirija, sve se promijenilo. Švajcarci više neće takve fudbalere u reprezentaciji, ukoliko će da i dalje pokazuju “orlove” i druge simbole.

Ljuti su, ali je bijesan i Granit Džaka koji je očekivao veću podršku Fudbalskog saveza.

Generalni seretar FS Švajcarske Aleks Mišer oštro je kritikovao ponašanje Džake i Šaćirija i istakao da je selekcija “sajdžija” opterećena nefudbalskim stvarima.

Kada je Mišer postavio pitanje “Trebaju li nam igrači sa dvojnim državljanstvom?”, Džaka je “poludio”!

“Taj intervju je vrlo brzo prostrujao kroz cijelu našu reprezentaciju. Pa, na samom Mondijalu, poslije moje proslave sa pokazivanjem dvoglavog orla, Aleks nam je prišao i rekao da će uraditi sve što je u njegovoj moći da nas zaštiti. A tri dana nakon našeg ispadanja, on izjavi to što je izjavio. U njegovim komentarima sam video da on jednostavno ne vjeruje da igrači sa dvojnim državljanstvom mogu da na pravi način nastupaju za Švajcarsku. To se direktno odnosni na mene, i nekoliko drugih fudbalera koji su u takvoj sitauciji. Sve mi to zvuči kao da da ja, i moje kolege, ne pružamo sve od sebe za reprezentaciju”, rekao je Džaka.

Potom je dodao kako su svi Švajcarci, pa i on dali sve od sebe, kao i da su zahvalni državi na svemu u prošlosti i sadašnjosti.

“Moja porodica vuče porijeklo sa Kosova, Embolo ima korijene u Kamerunu, Akanđi iz Nigerije, Rikardo Rodrigez iz Čilea i Španije. Pa, u švajcarskoj reprezentaciji je sada 50 ili 60 igrača sa dvojnim državljanstvom! Čak je i naš selektor takva osoba, osoba sa dvojnim državljanstvom koja proliva i krv i znoj za reprezentaciju. Sa ovim nepotrebnim komentarima, Aleks Mišer je izazvao mnogo gorčine, ali i razočaranja. Mislim da on ima vrlo problematična, razmišljanja iz kamenog doba, koja se tiču ljudi sa dvojnim državljanstvom”, rekao je revoltirano Džaka.

(Alo.rs)

PODIJELI