Oprez zbog trke biciklista kroz RS

0
1134

Zbog održavanja Međunarodne biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”, planirano je da biciklisti danas oko 12.30 časova pređu Granični prelaz Pavlovića most, a kretaće se dalje prema Bijeljini i Brčkom, gdje se očekuje njihov dolazak oko 13.30 časova.

Trka, u kojoj će učestvovati više od 200 biciklista iz 35 zemalja, sutra će biti održana na relaciji Teslić – Jelah – Doboj – Derventa – Prnjavor – Laktaši – Banjaluka, gdje se očekuje njihov dolazak poslije 16.00 časova.

U vrijeme prolaska biciklista, saobraćaj će na ovim relacijama biti obustavljan, pa se skreće pažnja svim građanima i vozačima da opreznije voze i da imaju strpljenja, te da pozdrave učesnike ove velike sportske manifestacije, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Sutra će od 13.00 do 17.30 časova, zbog održavanja ove trke, biti na snazi obustava saobraćaja u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana /Ekvatora/ do Ulice Mladena Stojanovića i u toj ulici.

U organizaciji Auto-moto društva /AMD/ “Banjaluka”, AMS Republike Srpske i Moto-kluba “Maršal” sutra če u Banjaluci biti održana preventivna akcija pod nazivom “Bezbjedna vožnja biciklista i motora u saobraćaju”.

Okupljanje učesnika predviđeno je od 11.00 do 13.00 časova na Trgu Krajine, od 13.00 do 14.00 časova planiran je defile kroz grad, u pratnji policije, a zatim odlazak na Automotodrom u Zalužanima, gdje će se održati ispit spretnosti na obilježenim poligonima i testiranje učesnika u poznavanju Zakona o bezbjednosti saobraćaja, uz zajedničko druženje.

Iz AMS upozoravaju na mogućnost obrušavanja zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Vozačima se zbog odrona oprez posebno savjetuje na putnim pravcima Karanovac – Kneževo – Ugar, Banjaluka – Crna Rijeka – Jajce, Banjaluka – Teslić, Mrkonjić Grad – Crna Rijeka, Šipovo – Strojice, Brod na Drini – Dobro Polje, Kula – Trnovo, Lapišnica – Prača i Podromanija – Sastavci.

Zbog izlaska vozila i mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka -Doboj, povremene obustave aktuelne su na putnom pravcu Klašnice jedan – Prnjavor.

U toku su i radovi na sanaciji oštećenja putnog prvca Brod na Drini – Šćepan Polje, na granica BiH i Crne Gore, zbog čega će se saobraćaj obustavljati više puta tokom dana, ne duže od 30 minuta.

Na putnom pravcu Banjaluka – Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Jednom trakom saobraća se i na putu Karanovac – granica Republike Srpske i FBiH, u mjestu Bočac, zbog aktiviranog klizišta.

Radi izvođenja radova na deminiranju terena dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu Polje – Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci 5, u vremenu od 9.00 do 15.00 časova i na regionalnom putu Doboj Novi, od mjesta Ševarlije prema mjestu Pridjel Gornji u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

Na dionici Bušletić – Modriča, u naselju Višnjik u toku su radovi na proširenju mosta preko potoka Dusa, pa će se saobraćaj svakim radnim danom od 7.00 do 19.00 časova odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično u trajanju od 15 minuta.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu Nevesinje – Mostar, dionica granica Republike Srpske i Federacije BiH /Bakračuša/ – Nevesinje 1 na snazi su privremene obustave saobraćaja u trajanju od 10 minuta.

Na dionicama Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrović na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja aktuelne su od 8.00 do 15.00 časova na magistralnom putu Sarajevo – Olovo u mjestu Srednje, a od 8.00 do 16.00 i na regionalnom putu Hadžići – Igman, lokacija Crvene stijene.

Zbog aktiviranih klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima Priboj – Teočak – Sapna, dionica Goduš – Rastošnica, te Tuzla – Dokanj – Šibošnica, dionica Lovački dom – Šibošnica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. /Srna/

PODIJELI