OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: NEMA NOVOZARAŽENIH, PRODUŽENO RADNO VRIJEME DO 21.00 ČAS

0
613

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas 51. sjednicu, na kojoj je zaključeno da prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji nema novozaraženih osoba, pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 104 lica, a po odobrenju epidemiologa, 1414 osoba je izašlo iz nadzora.

Na današnjoj sjednici Štaba konstatovano je, da od danas (11. maj) počinju sa radom ugostiteljski objekti za ishranu i piće, zanatsko uslužne radnje (frizeri, kozmetičari i slično), privatne stomatološke ambulante i drugi subjekti u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije.

Opštinski štab za vanredne situacije donio je zaključak da privredni subjekti kojima je dozvoljen rad, mogu raditi u periodu od 7.00 do 21.00 čas, dok pijace mogu raditi do 7.00 do 19.00 časova.

Zaključkom Opštinskog štaba, do 25. maja nije dozvoljen rad predškolskim ustanovama (vrtići) i dječijim igraonicama, a sportske organizacije aktivnosti će moći organizovati od 18. maja, samo za seniorske grupe.

Opštinska komunalna policija, u protekla 24 časa kontrolisala je 24 lica koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru, dok prema izvještaju Policijske stanice Prnjavor nije bilo sankcionisanih lica.

 

PODIJELI