Organizacija slijepih Prnjavor: Turnir u kuglanju

0
441

U Prnjavoru je danas u organizaciji Udruženja slijepih i slabovidih lica održan 11. turnir u kuglanju.

Predsjednik prnjavorske organizacije Goran Vasić kaže da je kako vrijeme prolazi, a zahvaljujući dobroj saradnji sa sličnim udruženjima iz okruženja, turnir od lokalnog prerastao u regionalni.

„Svake godine broj ekipa se povećava što nas raduje. Našu organizaciju predstavljaju po tri – četiri ekipe, a dolaze nam i kolege iz Dervente, Teslića, ponekad nam se pridruže i iz Gradiške“ , kaže Vasić.

On napominje da cilj turnira nije samo takmičenje i osvajanje nagrada već druženje i razmjena mišljenja i iskustava važnih za socijalizaciju osoba sa oštećenim vidom.

Današnjem druženju i turniru prisustvovala je i ekipa iz Dervente. Predsjednik gradske Organizacije slijepih Derventa – Brod – Vukosavlje Đorđo Nikolić istakao je da dvije organizacije povezuje dugogodišnja dobra i aktivna saradnja.

„Međusobno se posjećujemo, mi smo u Prnjavoru uoči Preobraženja, oni kod nas dolaze na šahovski turnir koji organizujemo za slavu grada Derventa. Jedno lijepo druženje i saradnja“ , rekao je Nikolić.

Turnir se, uz podršku gradskih vlasti Prnjavora i privrednika, održava u povodu obilježavanja Preobraženja Gospodnjeg, slave Grada.

PODIJELI