Organizovan susret dobrovoljnih davalaca krvi u Prnjavoru

0
571

Opštinska organizacija Crvenog krsta u Prnjavoru organizovala je juče 11. susrete dobrovoljnih davalaca krvi, koji su okupili davaoce iz Prnjavora, Banjaluke, Srpca i Gradiške.

Sekretar prnjavorskog Crvenog krsta Đurađ Stojčić kaže da tokom godine u Prnjavoru prikupe oko 400 doza krvi u četiri akcije.

“Danas smo u znak zahvalnosti dodijelili zahvalnice onima koji su došli do pedesetog darivanja krvi”, rekao je Stojčić.

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi u prnjavorskom Crvenom krstu Rade Radonjić, koji je do sada krv darivao 104 puta, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je odziv sugrađana u akcijama darivanja krvi iz godine u godinu sve veći, a posebno što se u ove humanitarne aktivnosti uključuju mladi.

Druženju u Prnjavoru prisustvovao je i predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi pri Crvenom krstu Banjaluka Boško Prosan, koji kaže da su danas u Prnjavor doveli i ljude koji su krv darivali više od 150 puta.

“Mi smo još uvijek zadržali humanost. Na neki način dajemo dio svog tijela da bismo spasili život drugih. Daćemo ako treba i zadnju kap krvi kome je to stvarno potrebno”, rekao je Prosan.

Prosan kaže da je prvi put krv darivao 1969. godine i da mu je žao što zbog starosne granice to više neće moći činiti.

On je pozvao mlade da se uključe u akcije Crvenog krsta i da naslijede starije generacije na ovom plemenitom zadatku.

Generalni pokrovitelj ove manifestacije bio je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here