Osnivač Fejsbuka postao otac: Poklanja bogatstvo za bolji svijet

0
787

Osnivač Fejsbuka, Mark Zakerberg, postao je tata i objavio da će svoje bogatstvo pokloniti tokom života kako bi stvorio bolji svijet za djecu širom svijeta.

Zakerberg je ovu srećnu vijest naravno objavio na Fejsbuku.

“Prisila i ja presrećni smo zbog dolaska naše kćerke Maks na svijet i napisali smo joj pismo u kojem smo opisali svijet u kakvom bismo voljeli da ona odrasta”, napisao je Mark dodajući da je to svijet u kojem se promoviše jednakost ljudi za liječenje bolesti, učenje, povezivanje ljudi, u kojem nema više siromaštva.

On je takođe poručio da će u želji da stvori bolji svijet za djecu donirati 99 odsto Fejsbukovih akcija tokom svog života, prenose agencije.

Otkako je saznao da će postati otac, Mark se aktivno uključio u programe kojima se poboljšava život djece širom svijeta. Osim toga, najavio je kako će uzeti odsustvo na četiri mjeseca kako bi svojoj supruzi mogao pomoći u podizanju kćeri, pa je tako uveo novo pravilo u Fejsbuku gdje od sada i očevi mogu uzeti porodiljsko, prenio je portal Index.hr .

“Želimo stvoriti bolji svijet za našu djecu. Doniraćemo 99 posto akcija Fejsbuka tokom svojih života, a koje trenutno vrijede 45 milijardi dolara, kako bi unaprijedili živote i druge djece i za sljedeće generacije”, objavio je Mark i na kraju se zahvalio svima.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here