Otežan saobraćaj zbog snijega

0
212
Otežano, zbog snijega, jutros se saobraća na putevima Sarajevo-Rogatica preko Romanije, Trnovo-Foča preko Rogoja, Gacko-Tjentište preko Čemernog, Karanovac-Turbe-Travnik preko Kneževa i na području Vlasenice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Za teretna vozila obavezna je upotreba zimske opreme na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled.

U Federaciji BiH je zbog snijega i poledice obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima Livno-Kazanci, Ripač-Gorjevac i Ključ-Bosanski Petrovac.

Vozačima kamiona preporučuje se da koriste lance na dionicama Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Tomislavgrad-Šuica-Kupres i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima duva jak vjetar koji formira snježne nanose.

Vozači su upozoreni na poledicu, kako preko prevoja, tako i preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima, kao i na učestale odrone.

Iz AMS-a savjetuju da se na svim putnim pravcima vozi oprezno i da se na put ne kreće bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Relacijama Stanić Rijeka-Doboj-Karuše, Hrgovi-Donji Blaževac-Lončari-Lepnica i Banj Brdo-granični prelaz Rača kreće se vangabaritni prevoz. Vozačima se skreće pažnju da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na dionicama na kojima se radovi prolazak vozila reguliše privremena saobraćajna signalizacija i njeno poštovanje je obavezno.

PODIJELI