Otežan saobraćaj zbog snijega

0
1888

Snijeg jutros otežava saobraćaj u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, posebno na putnom pravcu Karanovac-Kneževo-Turbe, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Raskvašenog snijega ima na putnom pravcu Mrkonjić Grad-Glamoč preko prevoja Mliništa, na putu Strojice-Novo Selo prema Kupresu, gdje vjetar stvara nanose, te preko Manjače na putu Kola-Stričići-Čađavica.

Snijeg se zadržava i na putu Sarajevo-Foča preko Rogoja, Sarajevo-Rogatica, preko Romanije i Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled.

U nižim područjima snijeg se, za sada ne zadržava na kolovozu. Vozačima se skreće pažnja da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po mokrom i klizavom kolovozu.

Petlja “Mahovljani” zatvorena je zbog izgradnje vijadukta na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj. Tokom trajanja obustave, vozila se preusmjeravaju na lokalni put kroz selo Brestovo, ali je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona.

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnom putnom pravcu Stari Majdan dva-Lamovita gdje je u toku izgradnja mosta.

Do povremene obustave saobraćaja dolazi dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Kostajnica-Kozarska Dubica jedan, Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik, Kotor Varoš-Mitrovići, Ukrina-Vijaka u Vijačanima i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići.

U zonama gdje se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog deminiranja terena dolaziće do povremene obustave saobraćaja na magistralnim putevima Tuzla-Ugljevik na Banj Brdu i Teslić-Kotor Varoš u mjestu Rujevica, te u mjestu Klakari na području opštine Brod. Povremene obustave trajaće pola sata, a saobraćaj će biti omogućen po 15 minuta.

Na magistralnom puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse “Drinatrans” iz Zvornika.

Na području distrikta Brčko u toku je izgradnja obilaznice zbog čega je izmijenjen saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Zbog redovnog održavanja sistema u tunelima na auto-putu u Federaciji BiH za večeras je od 22.00 časa do sutra do 5.00 časova najavljeno zatvaranje dionice Tarčin-Sarajevo zapad, smjer Tačin-Sarajevo zapad.

Zbog radova do kraćih zastoja dolazi na dionicama Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Jajce-Banjaluka i Prozor-Jablanica.

Tokom dana će zbog deminiranja terena dolaziti do povremenih obustava saobraćaja na magistralnom putu Stolac-LJubinje i na regionalnom putnom pravcu Zavidovići-Olovo.

Na graničnim prelazima jutros nema evidentiranih zadržavanja pri prelasku granice. Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno.

Iz AMS podsjećaju da je u toku akcija “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2016″, koja će se danas sprovoditi u Kozarskoj Dubici od 9.00 do 11.00 časova, a od 13.00 do 15.00 časova u Gradišci.

PODIJELI