OTKRIVAMO DETALJE AKCIJE U PRNJAVORU Nije bio poznat policiji, a napravio laboratoriju za drogu

0
408

Aleksandar Dujaković (27) iz Prnjavora koji je uhapšen kada je policija kod njega pronašla laboratoriju droge, nije odranije poznat policiji po krivičnim djelima i ovo mu je bilo prvo hapšenje, kaže sagovornik Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, Dujaković se nije ranije dovodio u vezu sa prodajom narkotika, zbog čega je bilo teško doći do potrebnih informacija za njegovo hapšenje.

Cijelu istragu u ovom slučaju proveli su inspektori iz Policijske stanice Prnjavor.

Zahvaljujući njihovom požrtvovanom radu, otkrivena je laboratorija za marihuanu i veća količina narkotika.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić je rekla, navodeći inicijale, da se on sumnjiči da je počinio krivična djela neovlaštenu proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– Nakon hapšenja, obavljen je pretres stana i drugih prostorija na području opštine Prnjavor, a koje koristi osumnjičeni. Tom prilikom policija je pronašla improvizovanu laboratorija za uzgoj opojne droge marihuane, 20 stabljika  indijske konoplje i 1.680 grama marihuane – pojasnila je Mučibabićeva.

Ona je dodala da su pronađene i 62 sjemenke indijske konoplje, lampe, dvije digitalne vage, sjeckalica, puška, određena količina municije, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Pored toga, nađeni su i drugi predmeti koje se koristi prilikom uzgoja marihuane, kao što su boca sa đubrivom, UV lampe i druge stvari.

– Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a po naredbi Osnovnog suda Prnjavor – istakla je Mučibabićeva.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da su policajci operativnim radom na terenu došli do informacijama da se Dujaković bavi proizvodnjom narkotika.

– Radi se o osobi koja do sada nije prolazila kroz policijske evidencije, zbog čega je bilo mnogo teže dokazti ovaj slučaj. Angažovanjem policije iz Prnjavora došlo se do informacija da pojedine osobe kupuju narkotike u tom gradu, što je bilo sumnjivo i odmah je pokrenuta istraga – ističe naš sagovornik.

On dodaje da je daljim radom na terenu, policija prikupila informacije da pojedinci, a koji su policiji poznati kao uživaoci narkotika, drogu kupuju upravo od Dujakovića.

– Na osnovu tih informacija, pokrenuta je još detaljnija istraga i policajci su krenuli pratiti aktivnosti Dujakovića. Nakon nekoliko dana istrage, inspektori su prikupili dovoljno dokaza da se Dujaković bavi proizvodnjom i prodajom marihuane – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Na osnovu ovih saznanja i dokaza, inspektori Policijske stanice Prnjavor su od Osnovnog suda u tom gradu dobili zeleno svjetlo da krenu u akciju.

– Kada je policija upala u prostorije koje on koristi nađena je improvizovana laboratorija, kao i stabljike indijske konoplje i marihuana. Radi se o veoma čvrstim dokazima i teško da će se Dujaković moći izvući bez odgovarajuće zatvorske kazne – poručuje pomenuti sagovornik.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu biće provjereno i koliko dugo se Dujaković bavio proizvodnjom marihuane, kao i to da li je možda imao saradnike u ovim nelegalnim poslovima.

GORAN OBRADOVIĆ / SRPSKAINFO

PODIJELI