Otkriven plan napada terorista na Mundijalu u Rusiji

0
557

Teroristi Islamske države (ID) ozbiljno prijete Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a prema najnovijim informacijama planiraju da napade vrše na utakmicama tako što će iz vazduha dronovima napadati stadione, koristeći isti princip kao Albanci na utakmici protiv Srbije u Beogradu, kada je utakmica kvalifikacija prekinuta zbog drona koji je nadletao stadion u Humskoj sa zastavom “velike Albanije”.

Poslije skandalozne fotomontaže gdje su Mesi i Nejmar prikazani kao mrtvi ili im je nož pod grlom teroriste ID-a, britanski mediji došli su do informacije da se putem aplikacije Telegram, koja ima tajne četove, masovno dijele fotografije dronova kojima ekstremisti planiraju da napadnu stadione tokom utakmica.

Planira se “albanski potpis”, poput onog koji je viđen na utakmici između Srbije i Albanije 2014. godine, kada je Ismail Morina pustio dron iznad stadiona Partizana sa zastavom “velike Albanije”.

Navodno ekstremisti planiraju da na dronove postave bombe i eksploziv, koje bi zatim bacali na navijače i igrače.

Fotografije koje su dijelile putem Telegrama pokazuju da su ekstremisti napravili ozbiljne dronove koji mogu da ponesu veliku količinu eksploziva, a čak i bombaši samoubice sami lete na dronovima i vježbaju pred Mundijal, gdje žele da ponovo napadnu.

Podsjetimo, fudbalska utakmica je jednom već bila meta Islamske države, kada je na stadionu Francuska u Sent Deniju u krvavoj noći u seriji terorističkog napada izvršena serija bombaških napada na kapije stadiona pred meč Francuske i Njemačke.

(Telegraf.rs)

PODIJELI